Mere ny familie

Efter jeg fik taget den DNA test er min familie bare blevet ved med at vokse.

I weekenden er jeg blevet kontakte af Linda. Hun er oldebarn af min farfars søster Asta og har en del billeder af mine oldeforældre på min fars side, som jeg aldrig har set.

Billedet herunder viser Jensine og Thorvald (mine oldeforældre) og – hvad jeg formoder – er deres 9 børn og svigerbørn. I hvert fald er det min farfar Christian, der lige stikker hovedet frem mellem de to bebrillede mænd til venstre i billedet… og måske er kvinden foran ham i den blomstrede kjole min farmor i en meget ung udgave.

Thorvald var oprindeligt købmand med forretninger i Vestbjerg og Nørresundby, men blev derefter Vejerassistent og senere noget så fint som konstitueret Kgl. Vejer.

Han døde i 1943, 72 år gammel.

Jensine og Thorvald – Thorvald foran Vejerboden – Jensine som konfirmand.

Det begynder at blive sjovt det her slægtsforskning. Der kommer mennesker og historier bag og det er langt mere interessant end bare navne og datoer.

Jeg har kun gratis versionen af MyHeritage, men overvejer kraftigt at betale for en udvidet udgave, som åbner for en masse nye muligheder.

Min farfar Christian var (måske) uddannet mødelsnedker, men jeg kan kun huske, at han var graver på kirkegården. Da min far var dreng var det fattige folk. Familien med 7-8 børn boede på Kapelvej i Nørresundby i en lille bitte lejlighed. Min far har fortalt, at de ikke havde råd til at betale for opvarmning af lejligheden og at der derfor blev lukket for forsyningen.

Min far var den ældste og så snart det var muligt for ham rejste han fra hjemmet. I 1948 – 18 år gammel – kom han ind til marinen og så sig aldrig igen tilbage. Jeg kan huske, at han ved mere end en lejlighed har sagt, at det var noget svineri, at de blev ved med at få børn når de ikke kunne forsørge dem. Mon ikke det har været sådan i mange familier dengang.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *