Rabarberkoldskål
4 – 6 pers.
Rabarber mos:
- 200 g. rabarber (skyllede & fint snittede)
- 50 g. sukker
- ½ stk. Polynesisk vaniljestang + den tomme stang!
- 1 dl. vand
Rabarber koldskål:
- 100 g. pasteuriserede æggeblommer
- 50 g. sukker
- ½ l. tykmælk
- ½ l. kærnemælk
- Al rabarber mosen
Rabarber mos:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med 1 tsk. af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, snittede rabarber og vand koges mørt under låg, ca. 15 minutter. Den tomme vaniljestang fiskes op. Blend til mos og afkøl.
Rabarber koldskål:
Æggeblommer og sukker piskes til tyk “snaps”. Tilsæt den afkølede rabarbermos, mens der piskes. Tilsæt tykmælk og kærnemælk, mens der piskes. Serveres fuldstændigt afkølet med sprøde kammerjunker.