Citronfromage
INGREDIENSER
4 blade husblas
3 æg (ca. 1½ dl)
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
1/2 dl friskpresset citronsaft
1/2 liter piskefløde 38%
FREMGANGSMÅDE
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
- Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen.
- Pisk fløden til skum og vend forsigtigt halvdelen i den letstivnede æggeblanding.
- Hæld citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindste 2 timer.
- Resten af flødeskummet kommes på en sprøjtepose med takket tylle. Pynt fromagen efter bedste kunstneriske evne, mens du tænker på din favorit Skagensmaler.