Citronfromage

INGREDIENSER

4 blade husblas
3 æg (ca. 1½ dl)
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
1/2 dl friskpresset citronsaft
1/2 liter piskefløde 38%

FREMGANGSMÅDE

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  3. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  4. Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen.
  5. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt halvdelen i den letstivnede æggeblanding.
  6. Hæld citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindste 2 timer.
  7. Resten af flødeskummet kommes på en sprøjtepose med takket tylle. Pynt fromagen efter bedste kunstneriske evne, mens du tænker på din favorit Skagensmaler.