Kanelsnurrer

  • 5 dl kold sødmælk
  • 50 g gær
  • 1 stort æg
  • 1 kg hvedemel
  • 150 g sukker
  • 15 g havsalt
  • 12 g stødt kardemomme
  • 150 g smør

Fyld

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 2 spsk. stødt kanel

Desuden skal du bruge

  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • Lidt sukker til at drysse med

Giver 16 kanelsnurrer.

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 20 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på medium hastighed.

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes i yderligere 20 minutter, til den er blank og glat (de lange æltetider er virkeligt afgørende for det færdige resultat). Lad herefter dejen hvile lunt i 1,5 time med et klæde over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt. Smør smørret ud på dejen, strø sukker og kanel jævnt udover, og gnid det ind i smørret med hånden, så det hele er jævnt fordelt på dejen.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang, og skær den i 16 strimler.

Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 4-5 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip hen over de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i bollen. Sæt bollerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad.

Lad bollerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.

Pensl kanelbollerne med æg, drys dem med lidt sukker, og bag dem ved 200 grader i ca. 12-14 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.

Tip: Du kan også forme dejen til almindelige kanelsnegle og evt. tilsætte en håndfuld rosiner, som drysses ud over remoncen, før dejen rulles sammen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *