Verdens nemmeste chokoladekage
Man kan vel altid spise et stykke chokoladekage. Foran fjernsynet som aften-hyggesnack, til middagsselskabet som lækker dessert, til kaffeslabberas hos bedstemor eller til børnenes klassens time i skolen.
Men i stedet for at ryste en chokoladekage sammen i en karton, kan du bruge kokken Louisa Lorangs opskrift.
For den er helt enkel og kan varieres i det uendelige – alt efter dine lyster.
Alt hvad du skal bruge til chokoladekagen er 200 gram chokolade, 200 gram smør, 200 gram sukker, 6 æg og 1-2 spiseskefulde mel.
Basis chokoladekage
Ingredienser:
200 g sukker
200 g smør
200 g mørk chokolade
1-2 spsk. mel
6 æg
smør og bagepapir til formen
Fremgangsmåde:
Smelt sukker, smør og chokolade over vandbad. Pisk mel i chokolademassen og derefter æggene et ad gangen.
Smør en form med smør og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen, ca. 2/3 op – afhængigt om du vil have plads til topping, og bag den i 25-50 minutter ved 175 grader, alt efter størrelse på din form.
Lad kagen køle lidt af og servér den lun eller kold.
Chokoladekage med kokossnask
Ingredienser:
1 basis chokoladekage, bagt
Topping:
125 g smør,
100 g kokosmel
2 1/2 dl brun farin eller muscovadosukker
2 spsk. kakao
Fremgangsmåde:
Lad kagen afkøle en smule.
Kom smør, kokosmel og farin i en gryde og lad smør og sukker smelte. Kom kakao i og hæld massen på din chokoladekage. Bag den ved 220 grader i 5-10 minutter.
Servér kagen lun eller kold.
Chokoladekage med cheesecaketopping
Ingredienser:
1/2 portion basis chokoladekagedej
Topping
3 blade husblas,
2 dl piskefløde,
200 g flødeost naturel,
saft og revet skal af 1/2 citron,
50 g cremefraiche 18 %,
50 g flormelis,
hindbær til pynt
Fremgangsmåde:
Tilbered chokoladekagen som basis chokoladekagen. Fyld dog kun dej halvt op i formen. Køl chokoladekagen helt af.
Udblød husblassen i koldt vand i fem minutter.
Lun fløden og smelt husblassen i fløden. Pisk fløde, flødeost, citronskal, citronsaft, cremefraiche og flormelis sammen.
Kom cheesecake-toppingen på den afkølede chokoladekage. Top med hindbær og sæt den koldt, gerne natten over – eller i mindst et par timer, til den har sat sig.