Verdens nemmeste chokoladekage

Man kan vel altid spise et stykke chokoladekage. Foran fjernsynet som aften-hyggesnack, til middagsselskabet som lækker dessert, til kaffeslabberas hos bedstemor eller til børnenes klassens time i skolen.

Men i stedet for at ryste en chokoladekage sammen i en karton, kan du bruge kokken Louisa Lorangs opskrift.

For den er helt enkel og kan varieres i det uendelige – alt efter dine lyster.

Alt hvad du skal bruge til chokoladekagen er 200 gram chokolade, 200 gram smør, 200 gram sukker, 6 æg og 1-2 spiseskefulde mel.

 

Basis chokoladekage

Ingredienser:
 200 g sukker
 200 g smør
 200 g mørk chokolade
 1-2 spsk. mel
 6 æg
 smør og bagepapir til formen

Fremgangsmåde:
Smelt sukker, smør og chokolade over vandbad. Pisk mel i chokolademassen og derefter æggene et ad gangen.

Smør en form med smør og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen, ca. 2/3 op – afhængigt om du vil have plads til topping, og bag den i 25-50 minutter ved 175 grader, alt efter størrelse på din form.

Lad kagen køle lidt af og servér den lun eller kold.

 

Chokoladekage med kokossnask

Ingredienser:
 1 basis chokoladekage, bagt

Topping:
 125 g smør,
 100 g kokosmel
 2 1/2 dl brun farin eller musco­vado­sukker
 2 spsk. kakao

Fremgangsmåde:
Lad kagen afkøle en smule.

Kom smør, kokosmel og farin i en gryde og lad smør og sukker smelte. Kom kakao i og hæld massen på din chokoladekage. Bag den ved 220 grader i 5-10 minutter.

Servér kagen lun eller kold.

 

Chokoladekage med cheesecaketopping

Ingredienser:
 1/2 portion basis chokoladekagedej

Topping
 3 blade hus­blas,
 2 dl piske­fløde,
 200 g fløde­ost naturel,
 saft og revet skal af 1/2 citron,
 50 g cremefraiche 18 %,
 50 g flor­melis,
 hindbær til pynt

Fremgangsmåde:
Tilbered chokoladekagen som basis chokoladekagen. Fyld dog kun dej halvt op i formen. Køl chokoladekagen helt af.

Udblød husblassen i koldt vand i fem minutter.

Lun fløden og smelt husblassen i fløden. Pisk fløde, flødeost, citron­skal, citronsaft, cremefraiche og flor­melis sammen.

Kom cheese­cake-toppingen på den af­kølede chokolade­kage. Top med hindbær og sæt den koldt, gerne natten over – eller i mindst et par timer, til den har sat sig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *