Pavlova
Pavlova er en kage, som består af en marengsbund fyldt med creme eller fløde og pyntet med frisk frugt eller bær. Kunsten består i at få marengsbunden til at være sprød udenpå, men sej indeni. I opskriften her består fyldet af søde jordbær!
Tid: 30 minutter. Bagetid: 30-40 minutter + afkøling. Antal personer: 6
Pavlova med marcipan og jordbær
- 500-600 g jordbær
Marengsbund:
- 3 æggehvider
- ½ tsk eddike
- 150 g flormelis
- 100 g marcipan
Vaniljecreme:
- 2½ dl piskefløde
- 1½ dl cremefraiche 38 %
- 1 vaniljestang
- 4 spsk flormelis
- ½ appelsin, usprøjtet
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 150°.
- Marengsbund: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk videre, indtil skummet er helt stift. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i dejen.
- Læg bagepapir på en bageplade. Tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter, og fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen.
- Bag marengsbunden 30-40 minutter i ovnen. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden køle helt af, mens den stadig står i ovnen. Marengsbunden skal være helt kold, inden den fyldes med creme og jordbær.
- Vaniljecreme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og flormelis i cremen. Riv skallen af appelsinen fint, og vend det i cremen. Fordel cremen oven på marengsbunden.
- Skyl jordbærrene, og tør dem i et viskestykke. Fjern de grønne stilke, og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene oven på vaniljecremen, og drys evt. med lidt ekstra sukker.