Skeletter i skabet

Slægtsforskningens moderne metode, DNA, får skeletterne til at vælte ud af skabet. Hemmeligheder, fortielser og løgne skabt i familier kommer pludselig ud i det åbne.

Det falder bestemt ikke i god jord alle steder.

Heller ikke i min slægt (har netop modtaget en tvær besked fra en fjern slægtning).

Børn avlet uden for ægteskab og bortadopteret, sandheden om familiestridigheder dukker pludselig op, afsløres og skaber nu mange år senere splid.

Måske har der været en grund til hemmeligholdelsen.

Noget får vi aldrig at vide fordi alle involverede parter forlængst er døde og vi derfor kun kan gætte, men når det gælder de nulevende burde vi lette på låget og få hemmelighederne ud i det åbne.

Jeg tænker, at det må være rarere selv at lukke op end at blive afsløret af fakta.

Da min mor og hendes 4 år yngre bror blev født uden for ægteskab var det forbundet med en masse skam for hele familien, men børnene er i hvert fald helt uden skyld i det passerede.

Jeg talte kun ganske lidt med min mor om hendes biologiske mor (som hun troede var hendes søster), men jeg fornemmede klart en sorg og bitterhed over, at hendes mor aldrig gav sig til kende overfor hende.

At min mor også havde en yngre bror er først kommet frem nu – 87 år efter han blev født. Hvor mange i familien, der har gået med den hemmelighed, det aner jeg ikke, men jeg er ret sikkert på, at min mor ikke vidste det.

2 Comments

  • Helle

    Det er altid trist, når fortidens skam rammer børnene, og trist for din mor. Heldigvis har meget ændret sig, men mon ikke de fleste familier har sådanne historier fra fortiden. Min egen familie kan da ikke sige sig fri.

    • Mette

      Heldigvis er vi på den måde kommet langt og bliver danske børn bortadopteret i dag, er det ikke længere pga. skam. Den slægtsforskning min far startede for år tilbage har godt nok afsløret mange af familiens hemmeligheder 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *