Diskret ophold

Min mor er født på Rigshospitalet og er, som det fremgår af kirkebogen, datter af husassistent Ingeborg Kathrine Bech Jensen og (…).

kirkebog

Ingeborg boede i Frederikshavn og i 1932 kunne man bestemt ikke få et barn alene eller uden for ægteskab. Hun blev derfor sendt på ‘diskret ophold‘ i hovedstaden og fødte min mor på Rigshospitalet den 1. december 1932.

familien12
Min mor og Bebe

Efter fødslen vendte Ingeborg retur til Frederikshavn uden min mor, som blev sendt til Frelsens Hærs børnehjem Svendebjerggaard, hvor hun tilbragte de 4 første måneder af sit liv.

Hvad der præcis er sket i familien Bech herefter, er tabt i glemslens tåger – det jeg ved ér, at min mor blev hentet til Frederikshavn af sin mormor som hed Maren Undine Jensine og morfar Christian, som i 1933 fik en plejetilladelse til deres barnebarn.

Min mor blev yngste medlem i en stor søskende flok. Min Bebe (som altså så er min oldemor) fik sit første barn i 1913 og nummer ni i 1925 – og var desuden en ‘svær’ dame – så da Bebe igen kom med barnevognen konstaterede frederikshavnerne blot tørt… ‘Nå, så har Fru Bech fået en mere!’.

Og sådan forblev det. Diskret.

Min mor blev lillesøster – også til sin egen mor – og ingen snakkede nogensinde om det.

Hendes mor og altså min biologiske mormor gik i graven uden på noget tidspunkt, at tale med min mor om de faktiske omstændigheder.

Det diskrete ophold varede hele livet…

2 Comments

    • Mette

      Jeg ved det faktisk ikke, men jeg har tænkt mig at grave mere i historien. Min mor er desværre ved at være temmelig dement og kan ikke huske 10 minutter tilbage – til gengæld kan hun huske alt fra dengang, så meget af vores snak handler om ‘gamle dage’ 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *