Ventetider

Jeg fik brev i min eboks i aftes fra Region Nordjylland. Det var respons på henvisningen til den ultralydvejledte blokade, som jeg langt om længe fik af min læge i tirsdags.

Jeg har fået en tid på Hjørring Sygehus til den – hold nu fast

Det er helt hul i hovedet, at der skal være så lang ventetid på en undersøgelse/behandling, som jeg antager varer max en halv time. Jeg kunne sagtens have haft et job, hvor jeg var afhængig af normal funktion i den skulder og så havde jeg godt nok været ilde stedt.

Heldigvis var jeg i går formiddag også blevet kontaktet af Marie fra min sundhedsforsikring. De havde forsøgt, at kontakte Region Nordjylland for netop at høre deres ventetider, men havde ikke kunnet træffe nogen og ville derfor vide, om jeg havde fået indkaldelse. Det kunne jeg på det tidspunkt svare benægtende til.

Nå, det har vi squ ikke tid til at vente på… jeg finder ud af noget til dig“. Hun ringede af, men inden jeg havde nået at tjekke om der rent faktisk lå noget i min eboks, ringede hun igen med en tid til på torsdag på Aleris-Hamlet i Aalborg.

5 minutter senere lå bekræftelsen fra Hamlet samt en betalingsgaranti fra sundhedsforsikringen i min indbakke.

Behøver jeg at sige, at jeg lige nu er skide godt tilfreds med at mit firma har valgt at sundhedsforsikre mig?

4 Comments

 • Ilse

  Ja tak for din sundheds forsikring, har desværre ikke en. Det er ikke rimeligt at skulle vente så længe. Heller ikke selvom du kan arbejde med din lidelse. Kan ud fra egen erfaring sige, at jo hurtigere man kommer i behandling, des hurtigere bliver den god igen. Jeg er ved at komme i orden med min skulder, som startede med smerter i februar 2016, operation i august og nu i januar 2017 værdig med genoptræning. Er næsten sikker på, at hvis jeg var blevet opereret tidligere, ville jeg have været klar tidligere med kortere genoptræning. Der er noget galt med delt sundhedsvæsen. Lægen der scannede min skulder gav forklaring på den lange ventetid, at det var sygesikringen, der kun havde råd til at sende et vist antal af sted til scanning. Så det er et økonomisk problem. Så tak for sundheds forsikringen.

  • Mette

   Den behandling jeg skal have på torsdag løber op i mellem 2500 og 3000, så vidt jeg kan se på deres hjemmeside. Dem kunne jeg sagtens have fundet på at betale selv, hvis jeg ikke havde haft andre muligheder og jeg skulle vente til juni. Den ventetid er simpelthen ikke rimelig.

 • Karin

  Fedt du har din sundhedsforsikring. Kom ellers til at tænke på noget med 1 mdr. behandlingsgaranti, eller er den fjernet? – husker bare jeg havde den mulighed, da jeg engang skulle have fjernet galdesten, og derfor kom på privathospital.
  Glæd dig til bagefter, jeg kan stadig huske hvordan det var. Og efter min oplevelse tramper jeg lidt mere hvis en læge væver.

  • Mette

   Det står der vist godt nok noget om – men så skal der alligevel sættes et apparat igen som kommer til at tage tid. Jeg er super tilfreds med at kunne smyge mig uden om.

   Ville ønske at alle havde den mulighed eller at det offentlige system var lidt mere effektivt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *