Hjallerup Marked

5 km stadepladser, 200.000 besøgende, 50.000 liter fadøl, 45 tons affald…

Det er hvad Hjallerup Marked genererer på de dage, der er marked på markerne uden for Hjallerup.

Markedet er oprindeligt et hestemarked og i 30’erne, 40’erne og 50’erne nåede man op på omkring 20.000 heste. I dag er der omkring 400-500.

Der har gennem tiden været en del kritik at hestenes forhold, men det ser der ud til at være kommet styr på og det er pæne velnærede heste man ser alle steder.

Også det lille falabella føl herunder, som er mindre end Lillebror.

Hestene er blevet erstattet af Tivoli, øltelt og kræmmere, der sælger alskens bras.

Der er ikke ret meget at komme efter, men jeg tager alligevel turen hvert år… fordi det gør man, når man er nordjyde 🙂

4 Comments

 • Helle

  Jeg er vist ikke nordjysk nok så … jeg var der engang som teenager – noget med en fyr og noget nattehalløj og en tur på tomlen frem og tilbage, ikke så meget for markedets skyld. Lasse og jeg har vist nok været der en enkelt gang, da ungerne var små, men jeg er ikke sikker. Vi er dog enige om, at det ikke er noget vi har den mindste lyst til i dag,

 • Mette

  Låsby Svendsen var også fast inventar på markedet for år tilbage. Ham ser man heldigvis ikke mere.

  Jeg ved ikke om markedet følger Pinsen eller en fast weekend… men det ligger ofte i forbindelse med min nieces fødselsdag den 2. juni så jeg vil tro det ligger første weekend i juni.

 • Karin

  Er det altid 1. weekend i juni der er Hjallerup Marked? eller er det Pinse weekenden? Kan snart ikke huske hvilke arrangementer der følger Pinsen eller en fast weekend.
  Omkring forhold for heste har jeg en oplevelse med Låsby Svendsen, han havde lejet en mark lige ved siden af yngstedatterens dagpleje, og her gik flere heste der ikke fik hverken vådt eller tørt, det var yderst sjældent, og marken var gnavet helt ned, der kom flere indberetning. Det var tilbage i slut 80´erne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *