Det svirrer i mynten

Hvis man er interesseret i macrofotografering, så kan jeg varmt anbefale at plante mynte i haven.

Mellem højbedene har jeg mynte og når solen mister sin magt først på aftenen vrimler det med svirrefluer, humlebier og sommerfugle på de nyudsprungne blomster.

IMG_5253b

Svirrerfluerne er tålmodige modeller og da de findes derude i rigelige mængder var det oplagt for to fotonørder at fatte en hynde, kameraet og glasset med rødvin og bruge et par timer af fredag aften på det, vi synes bedste om.

IMG_5230

Hvad naboerne har tænkt kan man jo så fundere lidt over. Jeg tror i forvejen de synes, at jeg er lidt spøjs med mine kæmpe hunde, den blomstrede Polo og min hang til at køre hjemme fra tidligt om morgenen iført nattøj… så at se to voksne mennesker med næsen begravet i højbedet har sikkert blot bekræftet deres syn på mig.

Men ved I hvad… jeg er heldigvis kold som jordbæris (:

IMG_5220

Der er mange former for macro fotografering. Den diskuterede vi også. Fredagens gæst går normalt meget tæt på, nyder at man kan se hvert et fimrehår og tager gerne insekterne/blomsterne med ind og skyder dem i studielys… jeg er mere interesseret i at skabe fine billeder on-location med naturligt lys. Jeg bruger stort set aldrig flash.

Jeg har vist ævlet om det før… jeg bryder mig ikke om opstillede billeder.  Uanset om det er dyr eller mennesker, der er motivet

Men sådan er vi så forskellige og der var heldigvis plads til os begge.

Også i myntebedet.

Mynte er forresten også uundværlig i Mojitoen (:

6 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *