Flere generationer

Jeg ville lyve, hvis jeg påstod at jeg ikke kendte risikoen… for det gjorde jeg, omend jeg troede, at den var så bittelille, at den på det nærmeste var ikke eksisterende. Lige indtil jeg lå der og var blevet ramt at blodpropper i venstre ben og i begge lunger.

Mine p-piller hed Cileste og tilhører det, der i artiklen herunder, kaldes 2. generations p-piller og burde altså være mere sikre end de nye, der er på markedet.

Man kan spørge sig selv om, hvorfor man sælger den slags piller og overlægen på Trombose Center Aalborg havde faktisk en forklaring…

Der er risiko for bivirkninger og komplikationer, når man vaccinerer børn. Nogle får efterfølgene ganske alvorlige skader… MEN det intet imod det antal alvorlige skader, der ville opstå, hvis man undlod at vaccinere og lod børnene gennemgå børnesygdommene. Det er ikke “bare” røde hunde og mæslinger… de kan faktisk give temmelig alvorlige komplikationer.

Han forklarede, at det er det samme med p-piller. Uden dem ville der komme langt flere gravide og risikoen for, at få en blodprop under en graviditet er langt større end ved indtagelse af p-piller… og så er der jo også risiko forbundet ved at skulle have en abort efter en evt. uønsket graviditet.

Det lød som en fornuftig forklaring… og som sagt… jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at jeg ikke kendte risikoen.

Jeg var den ene ud af de 1000… det er ikke altid kun naboen den slags rammer.

2 Comments

  • Liselotte

    Jeg er også en af dem, Mette. To blodpropper blev det til for mit vedkommende og med tydelige referencer til mit p-pilleindtag, sagde lægerne. Siden har jeg også levet i den overbevisning, at de nye piller var meget bedre og uden den risiko. Jeg er overrasket og vist også lidt rystet…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.