Danmarkshistorie og gummistøvler

Asser Amdisen er historiker og forfatter til en del bøger om danmarkhistorien … bøger skrevet i et ikke-akademisk sprog.

Jeg har netop læst ‘Skurke og helte – Fem udskælte danske statsledere’ og har slet ikke fået nok af Amdisen og danmarkshistorien, så nu ligger ‘En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorie’ på lyttelisten. Her bliver man taget med på en hæsblæsende tur gennem 15.000 års danmarkshistorie på 7 timer.

Det er sjovt, oplysende og helt uden fodnoter og lange videnskabelige udredninger.

Kritikere af bogen mener, at den indeholder for mange faktuelle fejl, men jeg tænker det er dem, der i stedet skulle læse en af de lange videnskabelige udredninger med mange fodnoter.

Godt underholdt af Amdisen kørte vi en tur i mosen. Vi ville gå af den nye sti, men den var oversvømmet og iført gummistøvler* med hul i, var det ikke den rute, jeg havde lyst til. Vi gik i stedet af Kanalvejen og her er så fint udsyn, at hundene kan løbe frit.

Det trængte især Irma til.

* Hvis du har fulgt med herinde vil du vide, at det endnu ikke er lykkedes mig at finde korte neopren gummistøvler, der kan holde til mit brug. Disse sidste fra H2O Fagerholt er fra oktober 21. Overlæderet på den ene har længe været sprækket og nu er der også hul i bunden. Jeg har snart prøvet alle mærker og modeller, men intet kan holde til daglige gåture ved skov i strand.

Jeg må på jagt igen…

2 Comments

  • Kristine

    Prøv dem her:
    https://www.tretorn.dk/nimis
    Dem er jeg glad for, men har endnu ikke brugt dem mange mange kilometre. Jeg har en almindelig bomuldssok og et par håndstrikkede uldsokker på i dem. Hvis jeg husker rigtigt, så er størrelserne vist nok lidt store. Check selv, hvis det bliver aktuelt.
    God tur

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *