Skæg og blå briller

Jeg har ‘Spion i blodet’ af Frank Jensen i ørene.

Gennem årtier i PET var Frank Jensen spionchef, anti-terrorchef og senest operativ chef med ansvar for at holde Danmark sikker. Han har et unikt indblik i efterretningsverdenen, og for første gang fortæller han nu den samlede historie om et langt liv i den hemmelige tjeneste.

Frank Jensen fortæller også om opvæksten med en far og en mor, som arbejdede for et hemmeligt spionnetværk. Familiehemmeligheden fik den unge Frank Jensen til selv at søge ind i spionernes verden, hvor han også forsøgte at finde svar på, hvad der egentlig skete, da hans far en forårsdag i 1971 blev fundet død på en strand under mystiske omstændigheder.

Det mest interessante for mig er sidstnævnte; afsnittet om hans far Ernst Jensen – også spion – som blev fundet død af en fisker på stranden ved Bisnap i 1971.

Han var i dagene op til sit ‘påståede’ selvmord indlogeret på Hals Kro.

Som beboer i Hals er det selvfølgelig rasende spændende med den far og jeg sendte en efterlysning ud på vore lokale ‘jeg er fra Hals’ facebookside for at høre om nogen kendte historien.

Ikke én konkret henvendelse fik jeg – men en kommentar fra en tidligere politibetjent og Halsbo, som aldrig havde hørt om historien, sagde vist også det hele; den har været totalt mørkelagt.

Det er ret spændende historier Frank Jensen har at fortælle. Og også lidt sjovt med de skæg og blåbriller metoder de bruger.

To agenter skal udveksle en filmrulle – den ene sætter en tegnestift ved nedgangen til Piccadilly-stationens perron 3 og 4. Den anden bekræfter ved at vikle blå tape om telefonledningen på en bestemt mønttelefon nær Oxford Street og herefter kan filmrullen afhentes under låget på en toiletcisterne i en biograf på Oxford Street.

Hvis XX fik brug for at sætte flugtplanen igang, skulle han møde op ved bagerbutikken. Han skulle være klædt i gråbukser og læderkasket og medbringe en plastikpose fra supermarkedskæden Safeway.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *