Sne, sundhed og stänkare

Vi har fået ret meget sne i Hals. I byen smelter det hurtigt væk. Eller bliver ryddet.

I mosen derimod får det lov at ligge og i dag tog vi den store tur hele vejen rundt – syv km – inden vi kørte hjem til lørdagsrengøringen og besøg af begge mine brunøjede piger.

Hundene klarer sådan en times travetur i fin stil og efter jeg har læst en artikel i dag på dr.dk om helbredsproblemer på franske bulldogs glæder jeg mig over at have valgt en opdrætter, som vægter sundheden højest.

Ingen af mine har nogle af de symptomer, som desværre ofte ses hos den franske bulldog, men når jeg så læser at det kun 15% af hvalpene hvert år, der avles af opdrættere under Dansk Kennel Klub og dermed bliver omfattet af de nye restriktioner tænker jeg det er lige fedt.

I Den Blå Avis eller andre gråzone-markeder, kan du købe en hvalp til det halve af hvad en stambogsført hvalp koster og så længe, der er købere af importer fra østlandene, så kommer vi ikke problemerne til livs.

Resten af weekenden skal være ren afslapning, film, strik, god mad og lange ture ude med hundene.

Jeg har fået adgang til samtlige ‘Beck‘ film og er gået i gang fra en ende af. Indtil videre er der lavet 47, men kun 31 med Gunvald Larsson og for mig er der ingen Beck uden Gunvald, så jeg forestiller mig at jeg stopper der.

‘Ska du ha en stänkare?’

2 Comments

  • Catarina

    Ja, I er ret heldig med at den sne, her har vi vel tilsammen fået 1 cm 😉 Men den blå himmel er stadig flot og klar 😉

    Det med at købe billige hunde fra ikke “certificerede” opdrætter skulle der virkelig meget mere fokus på. Det er både synd for ejerne men i særdeles hed for hundene.

    • Mette

      Når så mange franske bulldogs sælges fra hvalpefabrikker i østeuropa er det ikke uden grund, at den har fået det dårligt ry. Og det er synd – for både hunde og ejere. I dag er der fx. annoncer på DBA med ægte franske bulldogs i ‘sjældne farver’ – hvad køberne ikke ved er at disse ‘blå’ hvalpe ikke er ægte og desuden er mere syge end autoriserede farver. Man kan også købe ægte ‘miniature’ franske bulldogs… den findes bare kun i en størrelse. Men desværre, så længe der er er købere, er der sælgere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *