Jeg har spist min sidste manitobabolle

I morgen lørdag er strømmen billig – gennemsnitsprisen er 64 øre pr. kWh og kl. 14 er den helt nede på 2 øre (ren strømpris).

Jeg skal have gang i alle de dyre maskiner, så der er rent tøj og til en uge, hvor strømmen garanteret igen er skyhøj.

Det er ikke alle, der kan klare de dyre energiregninger.

I dag lukkede byens bageri. Helt uventet. De kunne ikke klare de store råvare- og energiprisstigninger. Det er et kæmpe tab for vores lille by. Jeg vil tro, at vi nu har 25-30 km til nærmeste bageri.

Jeg har været fast aftager af deres dejlige rugbrød og alle weekendmorgener har jeg hentet et par lækre manitobaboller. Og hvem skal nu levere kagemænd og -koner, lagkager, varme hveder, nytårskransekagen…

En anden af vore små butikker har reduceret deres åbningstider – også for at spare på energien.

Jeg har en alder, så jeg kan huske oliekrisen og de bilfrie søndage i 1973-74. Som barn var det fedt. Vi kørte på rulleskøjter med af Hadsundvej bakken. På kørebanen. Byen blev en stor legeplads, hvor vi kunne færdes alle steder uden formaninger om at passe på trafikken. Om de voksne synes det var lige så fedt, tror jeg ikke. Mon ikke de har haft samme bekymringer, som vi sidder med i dag!?! Jeg tror det.

4 Comments

 • Karin

  Det var dejligt at lørdag var billig på strøm. Det var med at få gang i de store maskiner.
  Så trist med den lokale bager.
  Åh ja, de var så fanstastiske de bilfrie søndage der i 73/74, det var jo nærmest kun mælkebilen der fandet på vejene, da køerne ikke kunne stoppe mælkeproduktionen.

 • Catarina

  Her er der også allerede gang i maskinerne for som dig, så holder ejg også skarpt øje med hvornår det er billiget.
  Øv øv at bageren i Hals ikke længer kunne klare det. Det er virkelig trist, at det er de små butikker der bugger under, for jeg er næsten sikker på, at de nok aldrig genopstår. 🙁

  • Mette

   Det er så ærgerligt for byen – men som beboere skal vi også kigge på os selv og vore eget forbrugsmønster. Byen har mange tomme butikslokaler og butikker som skyder op for en eneklt sæson og så lukker igen, men forretningerne herude kan ikke leve, hvis vi lægger vores indkøb i Aalborg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *