Kongen er død

Den 14. januar 1972 befandt jeg mig på Aalborg Teater og vi var godt i gang med forestillingen Karlsson på taget da tæppet blev rullet for og teaterdirektøren kom ind og meddelte at Kongen Frederik var død og at forestillingen dermed blev afbrudt.

Jeg har altid haft billedet af, at det var en skoleforestiling jeg var til, men da Kongen dør om aftenen må det alligevel have været i selskab med min mor.

Hvad jeg husker helt tydeligt er skuffelsen over den afbrudte forestilling, for hvilken sammenhæng der var mellem Kongen og Karlsson forstod jeg vist ikke helt som 10 årig.

Mit forhold til kongehuset begrænser sig til at se med til bryllupper og begravelser. Jeg er også fast lytter til Dronningens nytårstaler og ellers er det mest det historiske, der interesserer mig.

Det tætteste jeg har været på de kongelige var et tilfældigt møde med Kronprinsen under den første Royal Run, men er jeg nu heldig, så kan jeg ende i audiens når jeg på et tidspunkt afslutter mit arbejdsliv – det kan jeg kun håbe bliver mens Dronningen fortsat er regent – hende gad jeg da godt møde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *