Jeg tog ned til Bror

Rating: 5 out of 5.

Del 1 i Jana Kippo serien
Skrevet af Karin Smirnoff
Oplæst af Helene Egelund

I Smalånger, en landsby i Västerbotten i det nordlige Sverige, er alt næsten som det plejer. Jana er kommet hjem for at besøge sin tvillingebror, der er ved at drikke sig ihjel. Moren ligger syg på plejehjemmet efter et slagtilfælde, og faren er død. Maria, hver mands glæde i den lille by, er fundet død ved savmøllen, og det lille samfund syder af rygter.

Jana beslutter sig for at blive. Hun får et job som hjemmehjælper, hvor hun blandt andet kommer til at passe sin gamle barndomsveninde, der nu ligger dødssyg af kræft. Hun indleder et intenst og ambivalent forhold til John, den døde kvindes ustabile eksmand, som er flyttet ind i et forladt hus og er begyndt at male. Hans ekspressive malerier vækker uundgåeligt en smerteligt fortid til live.

Den er forbandet godt skrevet.

Den er forbandet godt læst op.

BUM!

5 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *