Og det var Arne

En af mine mere brugte apps er Vellivs. Det er en fornøjelse at holde øje med, hvordan de forvalter min pensionsopsparing og se hvordan beløbet stødt stiger.

Når den tid kommer, hvor jeg siger farvel til arbejdsmarket opfylder jeg alle krav for at blive en del af Arne modellen og dermed blive folkepensionist 2 år tidligere end normalt (forudsat jeg er i job, når jeg bliver 61).

Lige bortset fra det med opsparingen. Den gør nemlig, at jeg vil modtage 0 kroner i ydelse. Og det er helt fair.

Hvad jeg mangler svar på er, om jeg fortsat vil kunne søge denne tidligere tilbagetrækning og dermed få status af folkepensionist med de fordele, der følger med; billige bus-/tog billetter, boligydelse, nedsat betaling på aftenskoler osv.?

Det har jeg ikke kunnet finde svar på nogen steder.

Jeg har skrevet til Beskæftigelseministeriet… det må de vide!

Det er ikke i morgen, men jeg vil gerne være forberedt.

Da jeg begyndte mit arbejdsliv som 18 årig og blev en del af firmaets obligatoriske pensionsopsparing er jeg ret sikker på, at jeg nok har rullet med øjnene og tænkt om det ikke var lidt tidligt at tænke på. At starte en pensionsopsparing selv, ville jeg aldrig have fået gjort, så meget er sikkert.

I dag er jeg slemt tilfreds med, at jeg har været med i alle årene… jeg kan gå den tredie alder i møde med økonomisk ro i maven. Rich bitch, som mureren siger!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *