Læst siden sidst

Jeg har fået læst en del gode bøger denne sommer.

Hittebarnets historie af Pam Jenoff. Stærk skildring af livet som det også kunne være under 2. verdenskrig. Uforglemmelig historisk roman om to stærke kvinder, der må kæmpe for at overleve og beskytte dem, de elsker.

Rating: 5 out of 5.

. . .

Du ved ingenting om døden af Katinka Agger. I 1924 ankommer børnehjemsdrengen Jakob til godset Arnefeld, hvor han møder godsets datter Madeline. De to børn knytter sig til hinanden, og de lægger en grum plan for at blive sammen. Men intet går som ventet. De adskilles uden at vide, at der skal gå 20 år, før de ser hinanden igen.

Rating: 5 out of 5.

. . .

Alt det jeg aldrig fortalte dig af Celeste Ng. Lydia er Marilyn og James Lees yndlingsbarn. Hendes forældre er fast besluttede på, at deres datter med de lysende blå øjne og det sorte hår skal nå de mål, de ikke selv opnåede; hun skal være læge, ikke hjemmegående husmor, hun skal være vellidt og populær. Da Lydia findes død i en sø i nabolaget omsluttes James af en skyld, der truer med at ødelægge hans ægteskab. En gribende pageturner om kærlighed, hemmeligheder, længsel, racisme og løgne.

Rating: 4 out of 5.

. . .

Enegænger af Stephanie Surrugue Enegænger er et fint portræt af Prins Henrik. Man får et helt andet indtryk af manden end det billede pressen har malet af ham.

Rating: 4 out of 5.

. . .

Fra min faders skygge af Sebastian Klein. En åbenhjertig og rå fortælling om at vokse op i skyggen af sin berømte fars op- og nedture. 

Rating: 4 out of 5.

. . .

Opkald fra Mælkevejen af Bjørn Poulsen. Om at forsøge at forstå, hvad der egentlig foregik i en usædvanlig barndom præget af morens psykiske sygdom. Gennem uhyggeligt velskrevne erindringsglimt fra familiens nomadeliv føres læseren gennem 60erne og 70erne, en omflakkende tilværelse, fra hotelværelser og forsømte boliger til livet på kostskole.

Rating: 5 out of 5.

. . .

Himlen er altid højere af Jonas Moström. Psykiater og profiler Nathalie Svensson er endelig tilfreds med sin tilværelse. Efter sin nylige skilsmisse har hun anskaffet sig en lille lejlighed i hjertet af Stockholm, hvor hun kan udforske livet som single. En sen aften modtager hun en besked fra den berømte skuespiller Rickard Ekensgård, som hun tilbragte natten sammen med et par uger forinden. De aftaler at mødes igen, men i samme øjeblik Nathalie ankommer til mødestedet, bliver han skudt for øjnene af hende.

Krimi som ikke fangede mig og som jeg måske derfor aldrig helt forstod.

Rating: 2 out of 5.

. . .

Lige nu læser jeg Mormor dansede i regnen af Trude Teige. Ligesom Hittebarnets historie af Pam Jenoff er det også en stærk skildring af livet under 2. verdenskrig – her som den påvirkede en norsk kvinde, der forelskede sig i en ung tysk soldat.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *