Portræt af en prins

På lyttelisen er lige nu Stéphanie Surrugues portræt af Prins Henrik, “Enegænger”.

Med ærlighed, humor og temperament er Enegænger – portræt af en prins (2010) den unikke fortælling om en sælsom skæbne. Var det det hele værd? Fortryder prinsgemalen noget? I denne exceptionelle biografi om en af kongehusets mest farverige personligheder, H.K.H. Prinsgemalen, får danskerne et hidtil ukendt billede af dronningens mand. Den dansk-franske journalist Stéphanie Surrugue, har via timelange samtaler med prinsgemalen, hans nærmeste både danske og franske familie, omgangskredsen, fremtrædende erhvervspersonligheder og en tidligere ansat ved hoffet, tegnet et portræt, der beretter, forbløffer og forklarer.

Det er et rørende og velfortalt portræt af en misforstået mand – og uanset om man synes om ham eller ej, så giver bogen et nyt syn på og stor respekt for ham.

Samtidig giver den et indblik i nogle af de problematikker, der opstår når man kommer til vores lille smørhul. Det har ikke været nemt, hverken for ham eller nogle af de andre mindre priviligerede, der kommer hertil.

Rating: 5 out of 5.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *