Man har en plan indtil man lægger en ny

Nogle gange sker der ting, som tilsidesætter alle andre planer og sådan blev det i denne weekend.

Søndag morgen hentede jeg mureren. Team Bech/Harboe havde et lille malerjob, der skulle klares.

Jeg havde forberedt rummet. Tapet lister og lagt beskyttelse på gulvet så til morgen var vi lige klar til at kaste os over malingen.

Vi har tidligere arbejdet sammen om at male og med en, der kanter og en, der ruller, er sådan et lille værelse klaret med toogenhalv times effektiv arbejde.

Jeg bliver så glad og taknemmelig over at have sådan et menneske i mit liv, som ikke er bange for at stille op med en hjælpende hånd, når der pludselig opstår et akut behov, uanset om det er mennesker han kender eller ej.

Han medbragte de store værktøjskasser og efter vi have malet fik jeg hængt min køkkenlampe op, et par billeder og 5 billedehylder til de gamle familiefotografier.

I morgen gælder det en hylde i køkkenet og persienner i soveværelset.

Derefter kan han holde fri.

For en stund 🙂


Vi talte om det her med at hjælpe andre, mens vi arbejdede:

 1. Jo større nød et menneske er i, jo større er forpligtelsen til at hjælpe.
 2. Den, der er tættest på er mest forpligtet. Tæt på kan være fysisk, men kan også være relationelt.
 3. Den, der har evnerne til at hjælpe, har også forpligtelsen.
 4. Man er mere forpligtet til at hjælpe, hvis man er sidste mulighed.

BUM!

4 Comments

 • Helle Klitgaard

  Jeg lever overhovedet ikke efter de ord, selv om de da nok er rigtige, nogle gange er det nemmere at hjælpe, hvis man ikke er tæt på. Generelt er der ikke ret meget Florence Nightingale over mig, jeg er vist mere “jeg klarer fandeme mig selv, og du må klare dig typen”.

  Jeg har heldigvis en håndværker i huset, han laver det hele selv. Jeg har for mange år siden fået forbud mod at hjælpe, han synes ikke, det ser professionelt ud, og det skal det. Jo, jeg hjælper, når vi tapetserer, det kan jeg lige finde ud af at gøre ordentligt.

  • Mette

   Det er nu ikke fordi jeg føler mig som nogen Florence Nightingale, men en lille indsats fra mureren og jeg gjorde en kæmpe forskel for et par mennesker, som var kommet i akut nød. Dét har jeg det rigtig fint med. Jeg forventer ikke noget til gengæld for jeg ved, at de to mennesker vi har hjulpet, gerne stiller op og hjælper andre og sådan kan vi alle gøre en forskel for nogen 🙂

 • Mette L

  Det er meget kloge ord. Og svære at komme uden om. Selvom man synes, at andre burde være dem, der har den, så skyder pkt. 3 jo det argument ned…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *