En nat i april 2007

Til morgen fik jeg en mail, der glædede mit mor-hunde-hjerte. Den kom fra Stine, som sendte mig en video hilsen fra Dumle.

Dumle er en af hvalpene fra vores Harry Potter kuld, der blev født en nat i april 2007.

Viktor, fra samme kuld, blev aflivet i foråret lige inden han blev 10 og jeg troede, at han var den sidste der var tilbage, så stor var min glæde over at se en gråskægget, men glad Dumle og dermed konstatere at i hvert fald to af hvalpene har nået deres 10 års fødselsdag.

Mailen fik mig bragt lige lukt tilbage til den nat i april 2007, hvor jeg var fødselshjælper. Vi havde webcam på fødekassen og natten igennem lavede jeg nedenstående liveopdatering af vores hjemmeside.

Kl. 01.17
Presseveerne er nu begyndt.

Kl. 01.28
Bent Ole er født – første lille hvalp er en han på 430 g.

Kl. 02.14
En han mere – på 510 g

kl. 02.28
Så kom der også en lille tæve – 480 g – det må så være Hermione

kl. 03.21
Endnu en han – også på 480 g – fødes med rumpen først.

kl. 04.13
Det var sørme en han mere. På 560 g

kl. 04.30
Ja, vi kommer da ikke til at mangle hanner. Endnu en lille en er født. Desværre var han længe undervejs, han blev også født med rumpen først, og krævede en del arbejde. Lige nu trækker han selv vejret, men han virker noget medtaget. Han vejer 480 g.

kl. 04.51
PYYYH, jeg kom til at svede af den sidste her – jeg troede ærlig talt ikke, jeg kunne få liv i den, men det lykkedes alligevel. I hvert fald ligger den nu og sutter sammen med de andre. 6 stk. er det blevet til 5 hanner og 1 tæve – indtil videre.

kl. 05.10
Hermione har fået selskab af Fleur – endelig en lille tæve mere på 510 g

kl. 06.22
Endnu en han – denne gang på 450 g.
Vi har desværre måtte konstatere at sidst fødte tævehvalp er født helt uden hale… var det så bare det, så var der ingen problemer, men desværre ser det ud til hun heller ingen rumpehul har. Jes tager ind til Bastholm med hende, og så må vi se hvad han siger – men desværre tror jeg, han kommer tomhændet hjem.

kl. 7.15
Alt ånder fred og idyl. Alle 8 hvalpe spiser, mens Dagmar hviler sig. Jeg kan ikke helt fornemme om hun er helt færdig, men hun virker i hvert fald meget afslappet.


Jeg husker, at mange rundt omkring i landet var oppe sammen med mig og kommenterede løbende natten igennem på billeder og tekst.

Det er en vild oplevelse at være fødselshjælper. Tæven klarer selvfølgelig det meste selv, men som I kan se omkring kl. 4:30/04:51 kom jeg på arbejde og adrenalinen kørte natten igennem i højeste gear.

8 uger med sådan en flok hvalpe er hårdt arbejde, men også en dejlig oplevelse som jeg ikke ville have været foruden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *