Onsdags date på Hamlet

Jeg havde en tid på Aleris-Hamlet til røntgen af min skulder.

Igen blev jeg imponeret af punktligheden.

Faktisk kom jeg til lidt før planlagt.

Efterfølgende blev jeg bedt om at vente til lægen havde set billederne. Lægen var samme Allan som jeg blev behandlet af sidst. Han havde lidt tid til overs og ville gerne se på mig.

Ikke min skulder…

Jeg har en tid hos ham i morgen tidlig til at få lagt endnu en blokade og da jeg nævnte det, spurgte han om ikke vi lige så godt kunne klare det i dag, så kunne jeg slappe af i morgen, lade binyrebarkhormonet virke og slippe for at køre to gange.

Det er så uvant at opleve den service, når det er sundhedsvæsnet vi taler om. Ikke at jeg vil kritisere det offentlige… de gør helt sikkert deres bedste under de omstændigheder, de er givet, men det her er virkelig luksus forhold.

Jeg tog selvfølgelig mod tilbuddet og fik lagt blokade nr. to. Det gjorde ikke så ondt denne gang. Lægen mente det skyldtes, at jeg var mere afslappet i dag og det giver bedre plads til nålen.

Jeg har en tid igen om tre uger til tredie og sidste blokade og derefter må genoptræning af det stive led begynde.

Røntgenbilledet viste forresten helt normale tilstande i mine skulderknogler, så de er frikendt og ikke årsagen til min kolde skulder.

2 Comments

 • Sanne

  Hej Mette

  Jeg har læst dine forskellige indlæg om din kolde skulder med stor empati. Jeg ved, at det er et helvede, du gennemgår rent smerte- og funktionsmæssigt. For 5 år siden havde jeg også voldsomme smerter i min venstre skulder, sov dårligt og kunne ingenting med min venstre arm, var igennem diverse forløb hos læge og fysioterapeut, før jeg gjorde brug af min privatforsikring og henvendte mig til OPA privathospital i Aarhus. Jeg fik også blokader, kun med kortvarig effekt. Efter ca 1 år brændte min kolde skulder ud, og jeg var symptomfri. Desværre kun nogle måneder da jeg efterfølgende fik en kold skulder i højre side. Denne gang var jeg mere erfaren og levede med smerterne, og tog smertestillende når det var allermest nødvendigt. Jeg vidste at smerterne ville stoppe igen. Og efter 1½ år var de helt væk. Det er en mærkelig sygdom, der især rammer kvinder +50 og hos ca ½delen får man det i begge skuldre. Selvom det er rigtig hårdt og smertefuldt, skal du trøste dig med, at det ikke er en kronisk tilstand – og på et tidspunkt er din skulder helt rask igen.
  Jeg sender sympati i din retning.

  • Mette

   Tak Sanne og tak for at dele din historie med mig 🙂

   Lægen på Hamlet har 30 års erfaring som ortopædkirurg og han fortæller nogenlunde det samme… det er langvarigt, men går over af sig selv. Han fortæller også, at man ikke ved hvorfor det opstår.

   Det stive led kan jeg leve med, men smerterne og den dårlige søvn vil jeg meget gerne være foruden. Jeg håber inderligt, at blokaderne vil få bugt med inflammationen og denne nr. to har da også forløbig gjort mig nogenlunde smertefri. Kryds fingre for det varer ved 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *