Were you rushing or were you dragging?

Whiplash‘ handler om den unge, talentfulde jazz-trommeslager Andrew Neyman, som er blevet optaget på et af de bedste musikkonservatorier i USA. Andrew vil gøre alt for at komme til tops inden for sin musiske genre, og da han skal undervises af den frygtede og respekterede dirigent, Fletcher, øjner han muligheden for at blive trænet af en ægte maestro. Vejen til succes koster dog i bogstavelig forstand blod, sved og tårer. Fletchers metoder er brutale, kontante og ofte uretfærdige, og snart opstår der et helt særligt forhold mellem det musikalske talent og hans lærermester.

Skuespilspræstationerne i den her film er sublime – intet mindre – og filmen har en nerve og en intensitet, der gør man sidder helt ude på kanten af stolen og først ånder ud, når rulleteksterne løber over skærmen.

Handlingen derimod er ikke noget at skrive hjem om: “talentfuld ung mand, som mod alle odds kæmper sig vej frem til succes” – det er set 100 gange før.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *