Økoriget

Jeg læste en tråd til morgen om ugentlig levering af frugt og grønt fra Årstiderne, SkagenFood og Øko til Folket – det er sikkert nemt, men også helt latterligt dyrt.

Her er der da så i hvert fald en fordel ved at bo i ‘udkants Danmark’, hvor leverandøren ligger ved landevejen og varene koster en brøkdel af indholdet i ‘kasserne’.

IMG_7072

Herover ses min øko-grønt-butik, hvor produkterne er helt friske og hentet på markerne omkring;

 • 2,5 kg. løg. kr. 10,-
 • 3 små hvidkål eller rødkål kr. 10,-
 • Et stort bundt porer kr. 10,-
 • Stor pose æbler kr. 10,-

– de har også gulerødder, grønkål, blomkål, rosenkål, kartofler osv. til samme priser.

Overfor bor ‘æggemanden’, hvor jeg henter store fine økoæg til samme pris, som buræggene koster i supermarkedet.

Det er skønt at bo på landet (:

9 Comments

 • Karin Abildhauge

  Vidunderligt med alle se små grønsags/ægge/kød bikse langs landevejen. Så ved man det er frisk, og har set det udvikle sig, når turen går forbi.
  Når jeg ser dit indlæg her, så savner jeg bilen, citycyklen kan godt finde der ud, men æg er 9 km. mod sv., grønsager er 8 km. mod nv. kød er 10 km direkte mod vest. Selvfølgelig god motion, det tager vare tid fra til at tilberede etc. Når de skønne øko dyrkere kommer ind til torvedag, så er priserne skruet op 🙁
  Ønsker dig en fortsat god weekend/godt nytår.

 • Catarina

  Aii, en lækker biks at have i nærheden og de priser er da helt igennem fantastiske og når man så ved hvor det er blevet dyrket er det da lækkert. 🙂

  • Mette

   Markerne ligger lige omkring gården, så der er ikke langt fra jord til bord. Det er en hollænder, der har gården men det gør bestemt ikke afgrøderne ringere 🙂

 • Deborah

  Ja, det er en af de ting, jeg savner ved at bo i udkantsdanmark! Jeg havde også æg lige ved siden af, og grønt ved vejen som du også nævner flere steder. Godt Nytår til dig!

  • Mette

   Der er både fordele og ulemper ved at bo helt her ude – til daglig heldigvis flest fordele.

   Godt nytår til dig også!

 • MissMuffin

  Hvor finder denne biks henne?
  Jeg handler som regel på Grønttorvet, hvor der også er billigt og meget er hjemmeavl, men nogle gange er udvalget lidt kedeligt hvis man kommer sidst på dagen.. Vi spiser mange æg, så jeg overvejer lidt at skulle have et par høns i haven til foråret..

  Godt Nytår 🙂

  • Mette

   Den ligger desværre ret langt væk fra Nørresundby – på Ulstedvej mellem Hals og Hou, så den gode pris opvejes vist af de høje benzin priser.

   Jeg gad også godt høns i haven men har ikke fået taget mig sammen til at spørge husejeren.

   God nytår til jer også .)

 • Kirsten

  Hej Mette
  Du har ret, vi i “udkants Danmark” er meget heldige med hensyn til kvalitetsfødevarer. Her i efteråret købte jeg en 1/4 kalv til 43 kr kiloet. Vel og mærke kød fra kødkvæg – limousine. Hvor får man 1 1/2 kg mørbrad til den pris. Kødet er magert og smager fantastisk. Desuden hjælper jeg venner med slagtning af kyllinger. Sådan en kylling vejer fra 3,6 og opad. Igen smagen af dyr, som har haft et godt liv. Grøntsagerne køber jeg også ved boder eller har i min have.
  Tak for megen god læsning i året der gik. Selvfølgelig også tak for de skønne billeder af dine skønne hunde.
  Mange ønsker om et godt nytår
  Kirsten i Tønder

  • Mette

   Jeg har faktisk set et sted lidt nordpå, hvor man kan købe kød. Måske skulle jeg prøve at dreje indenom end dag.

   Jeg har desværre ikke grønne fingre og mine grøntsager bliver ikke rigtig til noget. Jeg har besluttet at højbedene til foråret fyldes med blomster i stedet og når jeg kan købe så godt og billigt, så behøver jeg jo heller ikke selv.

   Rigtig godt nytår til dig i Tønder også 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.