Spam er noget fanden har skabt….

De sidste to måneder er indbakken i Akismet (spam filter) med spamkommentarer nærmest eksploderet. Stigningen falder sammen med, at jeg åbnede for at lade søgemaskiner indeksere min side.

Det skulle jeg nok ikke ha’ gjort!

akisemetUdklip

Akismet fanger 99% af den spam, der rammer min side. Desværre fanger den også af og til kommentarer, som er ‘falsk positive’ – dvs. kommentarer, som er skrevet af en af jer. For et par måneder siden var det intet problem for indbakken var nem at overskue og jeg kunne hurtigt godkende de der fejlagtigt var markeret som spam… men efter eksplosionen fandt sted har jeg opgivet at kigge dem igennem og tømmer blot mappen.

Jeg har igen lukket for indeksering og har følt mig nødsaget til at installere et lille ‘Captha’ plugin. regndenud

Desværre… for det irritere mig, at kommentere på sider, hvor der skal indtastes underlige koder for at kommentere.

Nu er det sådan… indtil videre og indtil jeg kan se om det har nogen effekt. Er det frygtelig irriterende at skulle ‘regne den ud’, så sig til, så prøver jeg om jeg kan finde en anden udvej.

13 Comments

 • Catarina

  Jeg havde samme problem, men så installerede jeg dette plugin og har ikke haft en eneste spamkommentar og heller ingen der er gået forkert. 🙂
  WP-SpamShield – indstillingerne har jeg ikke lavet noget ved, men bare ladet dem som der er forslået, være mine standart. 😀
  Jeg synes din Captha er ok, for dem hvor man skal tyde en masse er skide irriterende Jeg har ikke tjekket hvordan den fungere på iPad, eller telefonen, men det har du nok selv sjekket. 😀

  • Mette

   Det er hentet og aktiveret. Akismet og Captha’en er midlertidig deaktiveret og så håber jeg at jeg slipper for mere møg 🙂

     • Mette

      Det går rigtig fint. Den har indtil nu blokeret 3.649 spam kommentarer uden jeg har set noget til dem.

      Desværre begyndte der at komme spam i/på min kontaktformular i stedet. Den beskytter WP-SpamShield ikke.

      Jeg benytter derfor nu WP-Spam-Shields kontaktformular, som dog har det problem at den ikke kan arbejde sammen med jetpack (kendt problem) og derfor sender 9 mails pr. kontakt i stedet for 1. Men det er ikke så mange henvendelser jeg får af den vej, så det er til at leve med 🙂

 • Deborah

  Nu er det jo ikke fordi, jeg vælter mig i kommentarer desværre, men jeg gider heller ikke spam. Som du ved, havde jeg også en lille ting installeret, og det var åbenbart til irritation. Jeg har fundet WP-spamshield, som virker i baggrunden og jeg har ikke skyggen af spam.

 • Anita Jensen

  Jeg kommenterer godt nok ikke så ofte, men jeg synes at den løsning, du har nu, hvor man bare skal skrive et tal, er ok. Det er værre med dem hvor man skal tyde “forvredne” bogstaver og tal.

  • Mette

   De er så irriterende og jeg s** aldrig tyde hvad der står – og så giver jeg op – selvom jeg faktisk gerne vil kommentere.

   Jeg er blevet anbefalet et andet spamfilter og deaktiveret den lille ‘regn-den-ud’ captha igen, så det blev forhåbentlig blot denne ene gang du skulle benytte den 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *