Nåmen…

Medierne er ved at koge over af forargelse over, at der gik 26 minutter fra der blev ringet til alarmcentralen til en ambulance dukkede op til et skadessted. Desværre for Daniel, 33 årig hjemløs grønlænder, kom de for sent og han døde der på Amagerbro Station.

Det er selvfølgelig også ganske tragisk.

Da jeg var ung boede jeg på 4. sal i en ejendom i Aalborg Centrum. Jeg kendte samtlige spittere i området og en sen aften jeg kom hjem lå ‘Jørgen’ – smurt ind i blod og tis – i min trappeopgang. Jeg gik op hvor jeg boede og ringede til politiet. Han havde ganske givet fået en på godda’en (han var frygtelig provokerende) og have brug for hjælp.

De spurgte om jeg vidste hvem det var og jeg svarede bekræftende, at det var Jørgen. Der gik kun ganske kort tid inden de nåede frem. Jeg stod uden for synsvidde oppe på 4. sal og hørte dem tale med Jørgen og forsøge at få ham til selv at gå ned af trappen. Betjentene var både søde og enestående tålmodige selv om de sikkert smed ham i detentionen for 117. gang.

Jeg skal ikke gør mig klog på, hvad der er sket i sagen fra Amagerbro Station – men jeg er bange for, at sagen Daniel sammen med de vacumpakkede madpakker til de ældre, er et helt klart symptom på, at der ikke længere er ressourcer til at tage sig ordentligt af samfundets aller svageste, som betjentene gjorde med Jørgen. Det er trist… særligt når man tænker på, hvad der ellers postes penge i herhjemme.

At der er langt til en ambulance er dog ingen nyhed i udkantsdanmark og det er der mærkeligt nok ingen forargelse over. Herude skal vi bare acceptere, at man har sparet de små sygehuse og akutberedskabet væk og skal vente meget længe på hjælp.

I Hals er vi ‘heldige’… vi har stadig en akutbil med en special uddannet redder. Men han kan jo kun yde professionel førstehjælp og fra akutbilen er kørt forbi mine vinduer og til lægebil/ambulance kommer går der omkring 35/40 minutter. Det er altså længe, hvis man er i livsfare.

Men jeg tænker, at det nok ikke rammer breaking news på TV2 eller forargelsen på Facebook, hvis Hans Otto ude i Gerå dør før ambulancen når frem.

7 Comments

 • Anita Jensen

  Du har fuldkommen ret, Mette. Jeg tænkte netop det samme, da den tragiske historie om Daniel kørte på medierne. Lige nu er Skagen måske ved at miste akutberedskabet og den nyhed kom da vist ikke længere end de allermest lokale medier. Vi har råd til så meget i det her samfund, at det er svært at forstå, at netop akutberedskabet skal være på mindste vågeblus.

 • Louise

  Jeg tror desværre at du har ret. Tænkte selv det samme da jeg hørte det. Det er så sørgeligt at det skal koste menneskeliv 🙁

  • Mette

   Selvfølgelig er det skidt at alarmcentralen tilsyneladende prioriterer deres patienter – men mere skidt er det, at de kan føle sig presset til det pga. nedskæringer.

  • Mette

   Det er ærgerligt, at vi i vores ‘velfærdssamfund’ formår at spare på alle de forkerte steder og se penge blive sløset bort på ligegyldige ting. ØV.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *