Selvbetjening

Mens jeg drømmer lidt om høns i haven er der andre, der producerer så store mængder æg, at de sælger af dem.

Jeg har fundet et sted lige ude af Ulstedvej, hvor der i laden står et køleskab med æg – vil man hellere have dem helt frisklagte kan man tage en bakke og hente dem i hønsehuset.

aegfoto

Jeg nappede en bakke (fint farve sorteret)  i køleskabet – 15 stk for 25 kr.

Om de er sådan rigtigt økologiske rent fodermæssigt aner jeg ikke, men dyrevelfærden er i hvert fald i top… måske oven i købet bedre end økologisk, og et godt hønseliv er mindst lige så vigtigt. I min verden.

Det er  s k ø n t  at bo på landet..!

8 Comments

 • Maj-Britt

  Manden har plaget om høns (grise, geder eller en kalv) i flere år, men jeg har været imod det, da jeg ved hvem der ender med at passe det (Skat, når du alligevel er ude ved dine heste, kan du så ikke lige ….).
  I sommers overgav jeg mig. Eller dvs. Manden begyndte at bygge et hønsehus, redekasser og så en indhegning. Jeg lod ham hygge sig. Så den dag han kom hjem med 7 høns sagde jeg ingenting.
  Og det er faktisk okay. De gør ikke rigtig noget. De går bare i deres (mega) indhegning, spiser alle vores rester/madaffald og er ikke til gene. Til gengæld ligger der 6-7 æg hver dag når jeg kommer hjem fra job.
  Den anden dag havde en høne ondt bagi… Ægget vejede 120 g. og der var 2½ blomme i…
  Det er faktisk ret okay at have høns i haven…

 • Helle Caspersen

  Pyt med om foderet er økologisk (jeg tror IKKE hønsene kan smage forskel) bare hønsene har det godt, og kan gå frit, så bliver æggene mindst lige så gode de industrielle øko-æg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *