True facts

43714413

Og nu vi er ved fjerkræ, så drømmer jeg faktisk lidt om høns i haven… til foråret måske.

Synes det kunne være fedt, at være selvforsynende med æg. Jeg spiser ret mange af dem – selvfølgelig økologiske – og med dén pris de har tænker jeg, at der kunne være god økonomi i at have 2-3 høns gående i haven.

Jeg har læst lidt om emnet og det lyder som om det er ret uproblematisk at holde høns. Udover æggende holder de haven fri for snegle, æder ukrudt, nedfaldsæbler, køkkenaffald osv. og biddrager desuden med øko-gødning.

Ren win win.

Jeg bør nok lige tage min husejer med på råd, for selvom det bliver en hanefri hønsegård, så kan han måske være bange for naboklager… og er der noget han ikke gider, er det vrøvl over lejerne (:

8 Comments

 • henriette

  Det eneste jeg har fortrudt udi hoensehold,er at vi har ventet saa laenge med at anskaffe os et hoensehold.Det er paa alle maader en fest at have hoens.Baade aeggene,hoensenes selskab og ja ,det er fantastisk bare at sidde og se hvordan hoenseliv er,naar det er anstaendigt og til en vis grad frit.Vi er jo noedt til at beskytte dem mod raev og ilder! Synes ikke det er et problem med hoens og hunde-hver eftermiddag naar hoensene lukkes ud i nogen timer paa flere tusind kvadratmeter lund,loeber vores hunde iblandt dem.Indtil videre er det hundene der har faaet “bank” paa snuden af hoensene 🙂 Men,vi holder oeje med dem, er iblandt dem og forlader ikke menageriet. Hoens er ovenikoebet fotogene :)i hoej grad.

  • Mette

   Måske skulle jeg bare tage mig sammen og få snakket med den udlejer.

   Jeg tænker, at Lillebror vil have stor respekt for sådan en høne (han er lidt en kryster) hvorimod Arabella nok vil blive en udfordring 🙂

 • MissMuffin

  Har planer om det samme til foråret, bare sådan en færdig løsning med hønsehus og hønsegård i en “pakke”. Plantorama havde dem til rimelige penge her gennem sommeren…
  Bliver det en succes, så har vi plads til at udvide og vi har en god, lukket have, så der burde ikke kunne ske flugtforsøg.

  Der er nogle regler i Aalborg Kommune for hvor tæt hønsegården må stå på skel, så det skal du nok lige have styr på af hensyn til naboerne )
  Mener at det er 3,5 meter fra skel, men er ikke helt sikker..

  • Mette

   Synes jeg har læst 2,5 meter og at den regel gælder kun hvis der ikke er fast hegn ind mod naboen. Men det skal da undersøges for jeg gider ikke bøvl med hverken naboer eller kommunen 🙂

 • Rikke

  Hi hi 😀 Jeg sidder allerede og venter på de sjove historier der kan komme ud af et hønsehold oppe ved dig 😉 Meeeen, hold du nu hønsene i hønsegården, for af erfaring kan jeg fortælle dig, at det ikke er spor sjovt at rydde op efter en flok røde der har fundet ud af at de der kaglende tingester faktisk er mad (og med garanti ret sjov underholdning så længe de bevæger sig endnu)

 • Helle Caspersen

  Du skal da helt klart have høns. Jeg har lige fået 3 høns, og det er en fest uden lige. De er simpelthen de mest underholdende dyr, og selskabelige, så du er aldrig alene når du går i haven. Og æggeblommerne har den mest fantastiske orange farve. Og vores Tyske ruhår har IKKE ædt dem endnu selv om de går frit, så mon ikke også de 2 rødhårede hurtig lærer at hønsene er NO GO.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *