Ude godt… hjemme bedst!

Det er overhovedet intet problem, at overholde ‘reglen’ om 10.000 skridt om dagen, når man bruger ferien på storby shopping. Man går og går og går – fødder og ben føles til sidst som vejede de et ton.

Vi har begge været iført fitflops og det hjælper den del. Der er så meget ‘bounce’ i, at fødderne ikke bliver nær så trætte som i et par almindelige sko… men alligevel føles hver pause som sendt fra himlen.

page1

Udturen foregik i strålende sol og stille vejr med Stena Jutlandica. Tre timer og 15 minutter tager overfarten. Man har taget Express færgerne af programmet på denne rute og det forlænger overfartstiden en del. Til gengæld er der langt mere at gøre på denne større færge. Soldækket var udstyret med liggestole og her tilbragte vi dejlig tid i solen.

 

page2

Lagerhaus‘ er er must på vores Sveriges besøg og er, hvad vi tror, en slags svensk version af Søsterne Greene. Hér blev brugt mange penge.

 

page3

Ovenstående forretning – Granit – fandt vi i en lille sidegade lidt væk fra centrum og de havde så mange fede ting til hjem og kontor. Her kunne jeg nemt ha’ købt mig fattig. Og gjorde det også lidt.

 

page4

Adskillige er de ‘prövrum’ jeg har siddet udenfor – uden det i øvrigt førte til nyanskaffelser på tøjfronten.

 

page5

Vi spiste på en Aveny restaurant og fik første parket til to store demonstrationer. Først var det palæstinensere og deres sympatisører, der eskorteret af polisen gik ned af Avenyen og kort tid efter et større opløb af mennesker, der protesterede mod ISIS, råbte slagord og delte flyers ud.

 

page7

Sporvogne og busser er en stor del af bybilledet i Göteborg… i langt højere grad end biler som man faktisk ikke ser mange af… byens størrelse taget i betragtning. Sporvognene kører med korte intervaller rundt i byen og sammen med en forholdsvis lav pris tænker jeg, at beboerne i denne by er meget mere motiveret for at benytte de offentlige transportmidler end vi er i Danmark.

Poden og jeg er efterhånden drevne udi at køre sporvogn. Men dog ikke mere drevne end at vi kørte med som gratister på turen fra færgelejet og indtil byen. Billetautomaten befandt sig i første vogn og vi havnede i bagerste. Shit happens og der var ingen kontrol. Ellers havde vi vel kunnet forklare os med, at vi var turister (:

 

page8

Haute Couture for strikfolket.

 

page9

Svensk er ikke altid lige nemt at forstå… de har mange sjove ord.. hvad er f.eks. ‘fimpa’ og ‘fika’?

‘Fimpa’ er nærmest at oversætte med ‘skodde’ – her er nemlig tale om at slukke en cigaret.

‘Fika’ er en social institution i Sverige og betyder slet og ret kaffepause.

 

page6

Hjemtur med Stena Danica i skønt sommervejr.

Der er pakket ud og vasket tøj. Kufferten er røget tilbage på hylden og står der sikkert til vi skal afsted næste år.

Ude er godt… men hjemme er nu bedst.

(undskyld den forringede billedkvalitet – alle fotos er taget med mobil)

6 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *