Glæder varer sommetider kort…

Glæden over en dejlig lejlighed i Aalborg Centrum varede kun nogle få timer til lejekontrakten dumpede ind i indbakken onsdag aften.

Indskuddet på kr. 16.500 skulle sammen med en underskrevet kontrakt være udlejer i hænde senest 17/1… altså i morgen. En enkelt dag var hvad de fik til at skaffe pengene, overføre dem og sende kontrakten. Jeg synes måske det var at stramme den lidt rigeligt.

Vi troede så – i vores naivitet – at kommunen kunne hjælpe de unge mennesker med et boligindkudslån, men det gælder udelukkende i almen boliger og altså ikke i private.

Nåmen der måtte skrives til udlejer og beklages det besvær det måtte have medført.

Og nu er de så ligevidt og boligløse pr. 1/4, hvis intet andet viser sig.

De er skrevet op i hver deres boligselskab. Nanna har været medlem i 1½ år og kæresten i 3 år og viser der sig ikke noget meget snart, må de flytte hjem indtil der gør.

Ja, jeg klager ikke over en mulig udsigt til hendes selskab, men er da ked af det på deres vegne.

IMG_8985

Jeg klager heller ikke over udsigten til snestorm og håndbold og sløjd.

8 Comments

 • Karin Abildhauge

  Øv, det er da også lige at stramme garnet, altså knapt 24 timer til at få tingene på plads.
  Jeg var nu godt klar over det med privat udlejning og boligselskaber, kontra lån til indskud fra kommunen, stod selv med en udfordring i 1997, da jeg flyttede fra børnenes far.
  Har haft de 2 yngste hjemme, yngste 3 gange og sønnen 1 gang. Og uha, hvor vi hver især skulle passe på, og tænke over. Heldigvis havde sønnen kun 1 par pige/damesko på besøg, det var i 2009, og den samme pige er min svigerdatter i dag 😉

 • Catarina

  Aii, sikke da en træls mail at få og så det at de slet ikke kan få nogen hjælp fra det offentlige, som ellers hjælper Gud og hver mand. Det er altså for ringe. :-/

  Håber de finder noget andet og ikke ender med at skulle bo hjemme igen. For selvfølgelig er det dejligt at have dem, men efter de er flytte hjemmefra er det altså bare ikke det samme. Jeg prøvede det nemlig selv da jeg returnerede fra UK og måtte bo hjemme en hel måned. Det var ikke noget mig eller min mor syne var særligt fedt. 😉

  • Mette

   Jeg tror der er lys forude. Det viser sig nemlig at kæresten har været medlem af et boligselskab i tre år og har nu ladet sig ‘aktivere’ og allerede i dag er det første tilbud kommet 🙂

   Jeg har selv været hjemmeboende i en periode efter at have boet for mig selv længe. Det var ikke sjovt.

 • Susling

  Hvor trist og hvor åndet. Men vi har jo alle været der en gang. Min datter måtte ud og låne i banken til en lille andelslejlighed. Hun havde heldigvis selv lavet en lille opsparing, havde en lille børneopsparing med fra os og et fast job (men skal snart studere)- absolut ikke det store på nogen måde. Den gæld hun har fået sig, plager mig. Men jeg kan ikke gøre så meget andet end at drømme om lotto-gevinster og det er jo kun drømme. God vind til din baby og hendes vedhæng.

  • Mette

   Her er de begge studerende og har derfor ikke mulighed for at låne penge (heldigvis vil jeg næsten sige) og der skal nok vise sig en bolig til dem også inden så længe.

  • Mette

   Det tror jeg ikke interesserer dem særligt meget. Desværre.

   Det trøster mig, at de begge to har hjem at flytte til. Vi kan opmagasinere deres møbler og så må de vente til der viser sig noget i et boligselskab.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.