En film med noget på hjertet

Som yndlingsekssvigerinde til biografdirektøren nyder jeg det privilegium, at jeg kan komme i biffen stort set som det passer mig.

Den våde og grå søndag tilbragte jeg derfor i biografmørket sammen med M og Fruitvale Station. Et bekendtskab som vil følge mig længe… Frutivale Station altså (:

Filmen ‘Fruitvale Station’ handler om Oscar Grant på 22 år, der måske ikke Guds allerbedste barn, men han elsker sine venner, sin kæreste og sin 4-årige datter over alt på jorden.

Pga. en blakket fortid kæmper han dagligt for at få en stabil tilværelse op at stå for sig selv og sin lille familie, der også indbefatter en mor, han står meget nær. Men på en skæbnesvanger dag, nytårsaftensdag i 2008, tager Oscars liv en fatal drejning, da han tager toget til Fruitvale stationen.

’Fruitvale Station’ bygger på en sand historie, der stadig runger i den amerikanske bevidsthed.

’Fruitvale Station’ vandt Prix de l’avenir i Cannes samt Grand Jury Prize og Publikumsprisen ved dette års Sundance Film Festival. Den sidste film, der vandt begge de eftertragtede Sundance-priser, var ’Precious’ i 2009 – endnu en uforglemmelig film.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *