Frelsthed

Jeg er så eventyrlig træt af, at læse og høre om, hvad man nu skal spise og hvad man ikke må spise.

Vores kantine serverer hjemmebagt morgenbrød og hjemmelavet marmelade. Rigtigt dejligt. Men så er det eneste man kan få af smørrelse guddødeme “fedtreduceret” Kærgården. Det smager jo som at stikke tungen ud af vinduet. Jeg vil 100 gange hellere have smør på mit brød og så spare på det i stedet.

Og hvad er det for øvrigt for en holdning, at tvinge medarbejderne ind i en kantineordning og derefter ‘diktere’, hvad man skal spise. I mandags serverede min kantine bl.a. RØDBEDEHUMUS…

Man burde give medarbejderne valgmulighed. Det er jo ikke alle 1000, der er overvægtige.

Martin skrev til mig for ikke så længe siden:

… jeg undrer mig over fuldkornsbutterdej … det spiller altså ikke i mit hoved. Jeg overvejer i arrigskab, at spise salat resten af ugen ! Nå !

– det fik mig altså sådan til at grine. Men det er squ rigtigt.

Jeg ved at kaste op over den frelsthed, der er i verden. På alle områder.

Jeg tænker, man kommer rigtig langt med ‘sund fornuft’ og ‘alt med måde‘  – og agter i øvrigt at spise et stykke brød med smør og servere ris til min aftensmad. NÅ!

19 Comments

 • Susling

  Selvfølgelig! Der er jo også den omvendte variant: flæskesteg og brun sovs-stilen og til dem, der vil ha’ lidt grønt den meget slatne salatbuffet. Det har jeg nemlig også oplevet.

 • Susling

  Omvendt er det måske ikke helt tosset at udvide folks madkendskab. Jeg var en gang et sted, hvor vi vandt en stor kunde. Det synes kantinekokken skulle fejres, så han lavede skaldyrsbuffet med bl.a. store flotte hummere. Det synes alle it-udviklerne var nederen: Øv er der fisk igen i dag! Og så gik de alle i flok ned og købte en stak pizzaer og en runde cola. Get my point?

  • Mette

   I got your point… men som det også er nævnt tidligere i denne tråd, så der skal være valgmuligheder på sådan en buffet 🙂

   Jeg synes den nye mad er en klar forbedring. Jeg spiser varm mad til frokost og springer let og elegant over aftensmaden på den måde.

   Men jeg har også kolleger som absolut ikke synes det er et hit og da de også betaler for maden, er det vigtigt, at der er valgmuligheder så man best muligt tilgodeser alle.

 • Pernille

  Smør – til hver en tid!

  Forresten kan jeg slet ikke forstå en kantineordning, der ikke byder på et udvalg, så alle kan føle de får hvad de vil have….

  • Mette

   Der er heldigvis en brugerundersøgelse ind imellem, hvor man har mulighed for at give sit besyv med.

   Det skal så lige siges, at vi pr. 1. maj har fået ny kantineleverandør og de skal også lige have tid at finde deres ben. Og faktisk er standarden højnet væsentligt så når de finder ud af at de ikke behøver diske op med avanceret mad til frokost så skal det nok blive godt 🙂

 • Heidi

  Jeg går helt grassat over når nogen trækker noget ned over hovedet på en. Især mad…

  Lige pt. Har jeg jo frivilligt trukket en pose nd over hovedet på mig selv med de ondeste madvaner. Og når man så lever fanatisk søndag til fredag kan jeg godt love dig for ingen skal komme og servere f
  Groft Franskbrød for mig lørdag morgen.. Nej giv mig Hvidt brød med rigtig smør og ost og syltetøj. Og når manden spørger om ikke jeg er færdig… Så får han det onde blik og så spiser jeg lige en mad med nutella, bare fordi jeg kan den ene dag om ugen. Så længe det vare. Fuck hvor jeg lider…

  Hader fanatikere

 • Deborah

  Vi er ganske enige. Det bør være et personligt valg. Det skal ikke hives ned over hovedet på en. Så stejler jeg også.

  Intet galt med hummus, men det skal være eget valg. Jeg synes det er fint, hvis der også er sunde valg, helt bestemt, men når det bliver en løftet pegefinger, så står jeg også af.

  Jeg har lidt det samme i forhold til, at jeg nu har valgt, at være veganer. Der er også mange, der har en løftet pegefinger til det. Og mange websites i den forbindelse kører også i høj grad på fedtforskrækkelse og sundhed. Jeg ved altså udemærket, at jeg skal spare på fedtet, hvis jeg vil smide nogle kilo, og behøver ikke få det “ind med skeer” allevegne.

  Og ad anden kommentar – fuldkornsbutterdej – nej tak!

  God onsdag til dig!

  • Mette

   Jeg stejler fuldstændig – og bliver 5 år og rasmusmodsat 🙂

   Der skal være noget for alle i en kantine. Specielt i en kantine man er tvunget til at betale til. Og der kan sagtens stå to bøtter smør, en fedtreduceret og en ordentlig smør. Så kan man selv vælge.

 • Annemette

  Hørt! Der er gået lidt for meget klid og hulemand i det hele og så er man nærmest uduelig hvis man ikke laver alting fra bunden af friske og økologiske råvarer 🙂

  Jeg tør næsten ikke sige højt, at jeg spiser cornflakes til morgen 😀

  • Mette

   Fuldstændig uduelig… men jeg har det nu ret fint med ikke at tilhøre ‘speltgruppen’.

   Og hvad er der nu i vejen med cornflakes?

 • Louise

  Der er nogle ganske få dage om året jeg er glad for min nikkelallergi. Det er når jeg med god samvittighed kan sige, at jeg ikke kan tåle brød med kerner, nødder eller fuldkorn 🙂
  Resten af året er det bare en pestilens ikke at kunne spise fiberrigt.

  • Mette

   Så blev jeg så klog – jeg vidste ikke, at nikkelallergi også havde índflydelse på kosten… eller omvendt er det jo, at kosten har indflydelse på nikkelallergi 🙂

 • Kat

  I Proppens børnehave er der regler for hvad der må være i madkassen…. Nul saftevand og HVIS man skulle være en skrækkelig mor og komme en enkelt chokolademad i madkassen, så skal det være mørk chokolade. Jeg kan godt forstå at man har fokus på sundhed især når det gælder børn.. Men men men, når de så har fødselsdag så vælter de sig i kage, chips, cacaomælk, slikposer og flødeboller?????
  Jeg har det temmelig stramt med de regler, for som du selv skriver, man har vel sund fornuft som voksen?????

  • Mette

   Allerede da Poden gik i børnehave var der den slags regler. Jeg tror mest de er til for de forældre der ikek kan finde ud af at bruge sundfornuft, for dem er der jko desværre også en del af.

   Nanna børnehave måtte f.eks. også indføre sommerferielukket – der var børn der aldrig have en eneste feriedag i løbet af året. På den måde tvang man forældrene til at holde ferie med underne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.