Klimakteriesild

Jeg er inde i sådan en af-min-jak’ og i-min-jak’ periode… forstået sådan at hedeturene overmander mig med jævne mellemrum og så smider jeg ‘tøjet’ (så meget der nu er anstændige) for ikke at koge over… for kort tid efter at kunne tage det på igen.

Det er hæsligt.

dvarge_smallJeg har haft sådanne perioder før, men denne har været ekstra slem. Specielt aften og nat er jeg hårdt ramt. Det betyder rigtig dårlig søvn, som så igen medfører dage uden det store overskud.

Eftersom jeg i 2008 blev blev ramt at blodpropper i det ene ben og begge lunger, som kan relateres direkte til mit brug af p-piller, er hormon behandling udelukket – selvom jeg nærmest er fristet over evne på at insisterer.

Tidligere har jeg prøvet Melbrosia og var overbevist om, at jeg havde god effekt af det – men anden periode virkede det overhovedet ikke, så det bruger jeg ikke flere penge på.

Det findes et hav af den slags alternative produkter på markedet – alle med tvivlsom effekt og at finde et der virker på mig, er som at lede efter en nål i en høstak.

Deborah sendte mig en artikel omhandlende planteøstrogen, som findes især i soya. Det skulle selvfølgelig studeres nærmere – men også her viser undersøgelser, at effekten er tvivlsom. Kun asiater og ganske få vesterlændinge er i stand til at omdanne planteøstrogenerne til noget ‘brugbart’ hormon – og skal det have effekt skal man desuden spise meget store mængder soya.

Det går over, jeg ved det – jeg ved bare ikke hvornår.

Og de der dværge, ikk’… de ligner mig squ meget godt, hver og en!

 

11 Comments

 • Deborah

  Jeg ved jo ikke, om det hjælper, men synes dog du skulle have linket. Jeg kan kun sige, at hende der blev vist, absolut ikke var asiat, og hun havde gavn af det. Det er jo helt op til dig, men som jeg ser det, er der intet at tabe ved at prøve udover varme 🙂 God weekend til dig.

 • Ana Marie

  Jeg må skuffe dig med, at det absolut ikke behøver at gå over. I en alder af 70 plus er jeg oppe flere gange om natten og lufte mig. Har prøvet flere ting incl. Melbrosia uden resultat. Og lægen – han griner bare og siger, at der er flere kvinder som må døje med det hele livet. Men man kan jo vænne sig til alt, og skulle det ikke blive værre, er det trods alt til at leve med. Men det er ikke smart, når man står i en større forsamling og skal sige noget klogt og man pludselig bliver bliver ildrød i ansigtet og sveden begynder at rinde.

 • Helle K.

  Øv – det er så øv. Jeg svedte meget for et par år siden både dag og nat. Så har det været væk i et par år. Lige nu sveder jeg om natten, helt vildt og så jeg er våd. Jeg gør ikke noget ved det, hormoner kommer aldrig på tale (forbipasserende blodprop i hjernen) – så jeg lider bare og venter … min svigerinde har haft hedeture i 10 år, så det kan have lange udsigter.
  Jeg drikker vand om natten – og tisser 😉

 • Annette

  Puuuuhh, det er et billede jeg kender alt for godt. F.eks katapulter jeg jævnligt katten ud af sengen når jeg skal vende dobbeltdynen (som jeg fortsat insisterer på at sove med) fordi temperaturen stiger 87,5…………..

  Jeg bilder mig ind at jeg har en lille effekt af at tage Remifemin, og de kan nu om stunder købes hos Matas.
  Ellers kan et stort glas isvand med en skvis lime i også hjælpe…..omend det selvfølgeligt kan diskuteres hvor velegnet det er til natten 😉

  • Mette

   I øjeblikket tager jeg noget naturhejs som indeholder det samme som Remifemin… jeg har ikke taget det mere end 8-10 dage så måske er det for tidligt at vurdere det endeligt – jeg synes dog, at jeg har sovet bedre de sidste to dage, så jeg har lov at håbe det er noget, der virker 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *