Tilfældigt strejfet

Til koncerten på Peter Bådsmand i Løkken, læste Allan Olsen lidt op fra sin bog Tilfældigt strejfet. Han gjorde meget ud af at understrege, at han altså ikke er forfatter… men at han er en gudbenådet fortæller, kan han ikke nægte.

Jeg har fundet ud af, at jeg lytter særligt godt, når jeg kører bil og da jeg i dag skulle tilbringe 4 timer bag rattet, var det oplagt, at købe Tilfældigt strejfet som lydbog.

AO er fra Frederikshavn – eller Fresse som han kalder byen – og det forhold gør bogen særligt interessant. For mig. Min mor er frederikshavner og historier fra byen er evigt tilbagevendende omkring kaffebordet i mine forældres hjem. Min indre film står derfor lysende klar, når knægten Al’n traver afsted i Frederikshavns gader og hjem til det hvidmalede gasbetonhus på M. Vogelius Vej. Eller når han fortæller om Syd- og Nordbyen, Ørnevejen Skole eller Pikkerbakkerne.

Lige inden jeg nåede min destination – jeg havde små smilet hele vejen – fik jeg historien om hvordan en amerikansk vovehals sprang i døden, da cirkus kom til Frederikshavn. Beretningen ligger til grund for AOs Ballade om T.T.T. Både den og hans andre sange bliver kun endnu bedre af, at man får baggrundshistorierne.

Forfatter eller ej… det er fortællekunst, når det er allerbedst.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *