Jeg er en sucker for svenske krimier

De svenske krimier tiltaler mig. Måske fordi de med danske øjne virker ‘realistiske’ på den måde at miljøerne, det skandinaviske, er genkendeligt. Det bliver mere nærværende, når der sker en forbrydelse lige midt i det velkendte.

For et par år siden læste jeg Lars Keplers “Hypnotisøren” og i aftes fik jeg så lejlighed til også at se filmatriseringen med Mikael Persbrandt i titlerollen (ham er jeg også en sucker for).

Den er instrueret af Lasse Helstrøm og har, udover Mikael Persbrandt, også Lena Olin på rollelisten. Det bliver ikke meget bedre og var da også Sveriges officielle bud på en Oscar-nominering i kategorien Bedste udenlandske film. Den nåede dog ikke gennem nåleøjet.

Lørdag aftens gæst er sendt hjem med et knus og tilbage af weekenden er en søndag, som bliver en af de langsomme. En søndag hvor det er tvivlsomt om nattøjet overhovedet når at komme af.

Måske er jeg heldig at skuffen gemmer endnu en svensk krimi – jeg mangler vist fortsat et par af Lisa Marklunds.

God søndag til dig.

7 Comments

 • Helle K.

  også jeg – både svenske krimier og Michael Persbrandt.
  Jeg har læst stort set alle svenske krimier der er udkommet igennem flere år – jeg glæder mig til at se Hypnotisøren. 🙂

 • Ana Marie

  Den står på “Hypnotisøren” hjemme hos os i aften. Fin fyr ham Persbrandt. Hun har ikke skrevet mange, men af svenske kriminalforfattere synes jeg Karin Alvtegen er virkelig god. Håkan Nesser er også en af de gode. God søndag!

  • Mette

   Jeg har alt af Håkan Nesser i reolen – og jeg mener bestemt også, at jeg har læst noget af Karin Alvtegen men hun skal vist lige tjekkes ud igen 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *