En duft af…

Kender du det… at dufte/lugte forbindes med særlige mennesker, oplevelser eller begivenheder?

Oftest er mine erindringer positivt forbundet med dufte… den brune slidte læderjakke han altid bar, næsen stukket ned i hvalpepels, duften af min far, når jeg en sjælden gang som barn fik lov at sove i hans seng, deodoranten en gammel kæreste brugte, duften af hav og …

Nogen gange er de knap så positive. Jeg tror for eksempel aldrig, jeg glemmer lugten af Dronninglund Sygehus… alene ordet “Dronninglund Sygehus” kan efterhånden give mig kvalme :-/

Heldigvis er det snart slut. Min far på vej hjem. Permanent. Måske allerede fra næste weekend. Fire måneder har han været indlagt. De tre i Dronninglund. Længe for os alle… men ikke mindst for ham selv. Vi kom ud på den anden side, som en ny og stærkere familie.

Men lugten… lugten vil for evigt hænge i erindringen…

6 Comments

 • Gitte

  Sikken da en dejlig nyhed vedr. din far.

  Jo det er sjovt som minder ofte hænger sammen med dufte/lugte. Det må være fordi den sans er så vigtig en del af vores liv.

  • Mette

   Ja det er sjovt… både dufte man kan genkalde uden reelt at dufte dem – men også det at en duft pludselig kan fremmane en følelse eller et minde…

 • Monica

  ved lige hvad du mener
  i foråret da min mormor var meget syg og jeg var deroppe og besøge hende på sygehjemmet… selv om det kun var en uge… pffff… der lugtet af venteværelse – ikke på den gode måde – og mennesker i mer eller midre forfald… deprimerende for os der kom på besøg, mon hvordan det var for dem der skulle være der 24/7 ….

  dejligt at høre din far nu kommer hjem !

  • Mette

   Når man er i det 24-7 er det ikke sikkert man bemærker det på samme måde. jeg ved det ikke, men jeg er glad for at jeg snart er færdig med at komme der.

 • Rikke

  Duftenes verden er fantastisk, og det der kan få den ene til at græde, kan få den anden til at smile/grine. Men kender du ikke den samme fornemmelse med lyde ? Ikke helt så udtalt, men alligevel…. Nogle helt specifikke lyde, som bare har brændt sig fast 🙂

  Du skal nu nok komme videre med eller efter duften af Dronninglund sygehus, selvom den bliver lagret som én af de knapt så behagelige. Men trods alt får du din far med hjem, og i stadig fremgang, så måske din erindring efterhånden vil ændres til at være mere positiv ? Erindring er noget løjerligt noget, ikk ?

  • Mette

   Som du ved er jeg midt i en mental rystetur, når vi taler minder… og det er de underligste ting, der popper op… og det den ene ikke kan huske kan den anden.

   Alle minderne er ikke lige rare, men jeg tænker at sådan må det nødvendigvis være. Og så er der så lejlighed til at undskylde og forhåbentlig gøre det godt igen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *