Blå glas…

Det er mageløst… jeg er simpelthen omgivet af kolleger, naboer, bekendte og venner, som er forældre til Nordjyllands dygtigste, mest begavede og talentfulde  børn.

De ligger nr. 1 i deres klasser, er bedst til den sport de dyrker og er i det hele taget toppen af poppen uanset hvad de kaster sig ud i.

Det afspejles i øvrigt meget godt i, at der i foreningen “gifted children” er ca. 35.000 højt begavede skolebørn og 10.000 børnehavebørn.

I hvert fald iflg. deres forældre… jeg mener… ungerne har vel næppe selv meldt sig ind.

Jeg tænker, at de – forældrene – måske har taget de stærkt farvede briller på..! Og måske i stedet burde lade deres poder være de børn de er.

Eller noget..!

Jeg er mor til hende her (og som det ses gik det galt allerede i en tidlig alder)… en helt almindelig og normalt begavet pige,  som hverken har karakterbogen fyldt med 12 taller eller på vej til at blive en ny Caroline Wozniacki (og gudsketakoglov for det).

Hun kan til gengæld så meget andet, som er vægtet langt højere i min verden.

7 Comments

 • Line

  TAK!! Lige mine ord – jeg er dødtræt af at høre om alle de klååååge børn, der er i min omgangskreds… 🙂 Hvorfor ikke bare nyde, at de er skønne, lækre, sure, glade, smukke og helt, helt almindelige børn?

 • Monica

  altså, din pode er nu altså ualmindelig lækker, ISÆR på det billede ! Og hvis hun – i hendes nuværende alder – tilgiver sin mor for at sende det ud til offentligt skue, så er hun også ualmindeligt tolerant !!

  Børn skal have lov til at være det de er. Som en norsk troubadour ( Trond Viggo Torgersen ) sagde: “Bare barn er barn, men alle er vi barnebarn!”

 • anette

  Ja, jeg er altså også mor og bonus mor til tre helt ualmindeligt skønne almindelige børn … og kan en gang i mellem få helt ondt i maven over de kæmpe forventninger forældre kan have – og stille – til deres børn.

  • Mette

   Jeg forstår ikke, hvorfor børn ikke bare kan få lov at være børn… de skal nok nå det de skal i livet uden at behøve nå gymnasieniveau i 6. klasse.

 • yt

  Lige mine ord 😉
  Er selv mor til 2 helt almindelige børn,
  men i guder hvor har du ret.
  Syntes også tit folk roser deres børn helt vildt,
  specielt hvis de kan fornemme at det er helt almindlig børn der prøver lidt af, vi har.

  Yt.

  • Mette

   Jeg er faktisk ret glad for at være mor til et helt almindeligt barn… hun er glad, har masser af venner, er vellidt, åben og imødekommende… og de sociale kompetencer er mindst lige så vigtigt som alverdens 12 taller.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *