Ågerpriser…

Gæt lige engang hvor meget Post Danmark tillader sig at tage for at sende en lille bitte pakke på 333 g til Tyskland… 210 kroner… det er fandeme lige før jeg kunne ha’ startet Poloen og afleveret den selv.

Der var engang, hvor man næsten med 100% sikkerhed kunne regne med, at et brev nåede frem dagen efter det var sendt… men den service har Post Danmark vist også afskaffet. Jeg har i hvert fald mere end en gang oplevet at et fødselsdagskort sendt rettidigt ikke nåede frem.

En anden gang endte det med at koste mig 100 kr. at sende et julekort. Post Danmark nægtede pure at acceptere, at de havde lavet en opmålingsfejl trods det, at der blev skrevet stolpe op og stolpe ned om det i medierne lige på den tid – husker du Anette B? 😉

Nej, jeg er fandeme ikke fan af Post Danmark… de trænger gevaldigt til at stramme ballerne og yde noget service, hvis de skal kunne forsvare de store portoforhøjelser. Eller også trænger de bare til at få noget kvalificeret konkurrence!

16 Comments

  • Mette

   Jamen Anette dog – jeg troede ikke du var så forkridtet 😉

   Det var i det år, hvor det pludselig var målene på kuverten snarere end vægten, der var afgørende for portoprisen. Der verserede en masse sager i pressen om klager fra folk, der uberettiget var blevet opkrevet strafporto.

   Jeg havde sendt 19-20 fuldstændig ens kuverter med julekort – men dit kunne ikke komme gennem måleskabelonen på Albertslund postkontor og jeg blev opkrævet strafporto. Jeg fik dig til at gå ned med kuverten og fik damen til at måle en ekstra gang… kuverten var 17 x 17 cm og præcis det den skulle være med den porto jeg havde sat på. MEN det komiske var at kuverten ikke kunne gå gennem revnen på den af Post Danmarks certificerede skabelon… det lykkedes ikke at få Post Danmark i Albertslund til at anerkende at deres skabelon var forkert udformet – de mente åbenbart at det var alverdens linialer og målebånd der ikke var korrekte. Til sidst opgav jeg og endte med at betale 100 kr. for at sende dig et julekort…

   – og så kan du ik’ engang huske det 😉

 • Deborah

  AMEN! Jeg tror dælme også, de trænger til noget konkurrence. Jeg vil også prøve den alternative pakkeservice, næste gang jeg skal sende noget!

  • Mette

   Jeg har i hvert fald sendt pakkepost med Post Danmark for sidste gang… ærgerligt at jeg ikke tænkte på det i går, for jeg kører lige forbi DHL på vejen hjem fra job.

 • Brian Nilsson

  Kan huske engang at havde bestilt en mobiltelefon med posten, en pakke med “Track and Trace” hvor jeg glædeligt kunne se at pakken om morgen var ankommet til “omdeling Løgstør” hvilket at pakken skulle komme med posten samme dag. Det gjorde den ikke og jeg kunne se posten komme, dele post ud og kører igen, men ingen pakke til mig! Senere kunne jeg på Track and Trace se at pakken var lagt ind på det lokale postkontoer! Der var ingen, ingen seddel i postkassen at postbudet havde forsøgt at aflevere pakken. Så de kiggede lidt da jeg mødte op i det lokale posthus og bad om min pakke men havde ingen seddel på den. Senere klage jeg til Post Danmark hvor denne form for levering, et svar jeg endnu her 1½ år efter venter på, eller sagt på en anden måde, de er s…. ligeglad med deres kunder!!! Pest Danmark står ikke højt hos mig!

  Onsdag den 20. april lige op til helligdagene bestilte jeg en pakke fra Tyskland med levering af DHL, en pakke der kom tirsdag den 26. april, hurtigt når man tænker på alle de helligdage der havde været imellem!

  • Mette

   Jeg har haft en stort set ligenede oplevelse i vinter og da der ingen spor overhovedet var i den flule sne der lå kun jeg med al tydelighed se at de ikke havde været i nærheden af mit hus.

   Langt de fleste varer jeg modtager fra udlandet (hvor jeg gør mine handler) kommer med DHL eller GLS – og så får jeg leveret på mit job, hvor der altid er nogen til at modtage. Nemt og bekvemt… selvom vores interne bud er begyndt at spørge “hvad har du nuuuu købt” 😉

 • Lis by UK

  Der roerte du saa lige ved noget jeg ogsaa er saa harm over…..som du ved bor jeg i UK og har altssa meget svaert ved at forstaa, at det koster saa meget mere at poste det samme brev/pakke vaegtmaessigt fra DK, som her fra UK……og at det ofte tager laengere tid…….det giver jo ingen mening…..det samme gaelder saa engelske varer der rammer DK, de er meget dyrere naar de saelges i DK, men det er saa en hel anden historie…….men sig endelig til hvis du/I mangler noget….:-)

  Sov godt og ha` en dejlig onsdag…..smil til verden og den smiler igen, det koster ikke noget

  Lis…..:-)

  • Mette

   Jeg har næsten lige købt hårprodukter i UK (til 1/3 af danske priser). Jeg købte 2 x 750 ml shampoo og 4 bøtter voks – vel i alt 2 kg. Det kostede 29 kr. i porto og var fremme i løbet af tre dage… fra England vel at mærke!

   Tak for tilbuddet Lis, det skal jeg huske – men jeg er jo så heldig lige nu, at jeg har min engelske “boyfriend”, som i stor stil handler og sender til mig – særligt når de shops jeg besøger ikke vil sende ud af UK. Han sørgede bl.a for mine Dr. Martens støvler (også under ½ pris) nåede sikkert frem 🙂

   Og du har ret, så her får du lige et 🙂

 • Tina Poulsen

  Jep, det er SÅ latterligt!!!! Det koster det også at sende 4 poser bon bon slik, til datteren i USA. NØJ alt det slik hun kunne købe for selvsamme penge, herhjemme 😉

  • Mette

   Det er simpelthen optrækkeri – man burde boykotte dem fuldstændig og jeg vi i hvert fald forsøge finde alternativer for fremtiden.

 • Jane

  Tjek GLS pakkeservice.. ofte halv pris af Post DK. og man kan stole på dem. de holder hvad de laver, mere end post DK

  • Mette

   Hmmm – jeg kan se, at jeg her var sluppet med 131 kr… det husker jeg til næste gang, jeg skal sende noget. Tak for tippet Jane.

 • JOC

  Jeg er meget enig! De sidste 5-10 år er det gået helt vildt ned ad bakke med Post Danmark, på én gang har de formået både at sætte priserne op og forringe serviceniveauet. Bare det at sende et alm. brev koster nu 8 kr. – en prisstigning på 45 %!!! Inden længe kan man heller ikke få leveret post til hoveddøren, hvis man bor i et parcelhus – nu skal postkassen stå helt ude til vejen. Alt sammen forringelser, som man ovenikøbet skal betale mere for. Men jeg synes godt nok at de 210 kr. for at sende en bette pakke er helt uhørt.

  • Mette

   Det er ikke så underligt at de danske webshops har det svært. Når jeg får tilsendt varer fra UK sparer jeg ikke bare på varene, men ofte er portoen også kun det halve

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *