Det nye ruccola…

Tv-kokkene i mit fjernsyn kaster sig med jævne mellemrum over en råvare, som på kort tid udvikler sig til en ny darling i køkkenet.

Lige nu hedder det ramsløg eller Allium Ursinum.

Og med god grund. For det første smager den godt, og for det andet har den et meget stort indhold af jern og C-vitamin, faktisk mere end 10 gange så meget C-vitamin som citroner. Den indeholder også stoffer, der både virker antibiotisk og kolesterolnedsættende.

Jeg kender den godt. Mine forældre boede på et tidspunkt i Risskov. Når vi cyklede ind mod Århus kom vi forbi et lille skovområde, hvor luften på visse tidpunkter af året stank af hvidløg. Vi var helt klar over at at lugten kom fra de hvide blomster, men det var på et tidspunkt hvor Ruccolaen endnu ikke var blevet hip og vi anede ikke at ramsløg nogensinde ville blive det.

Jeg har hørt, at den skulle være fantastisk at lave pesto af, så nu består kunsten så i at finde den i det nordjyske… kender du et sted (i Nordjylland) så giv lige et pip.

Vi vil nemlig også gerne være hippe 🙂

3 Comments

  • Pernille

    Det er sjovt – vi snakkede netop om ramsløg og det med genopdagelser i går.
    For lissom mange andre ting i naturen har ramsløg været kendt og brugt i mange år. De er bare blevet glemt, indtil de rigtige huskede dem og genintroducerede, så de nu nærmest er det nye sort.. vel egentlig med god grund.

    God tur ud i naturen 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *