Mr. Saitos Rejsebiograf

Hvad er det, der sker, når lyset falder på et menneske?
Så bliver mennesket helt gennemsigtigt, smukt og fuldt af håb, og alle kan pludselig se det. Lyset opstår oftest ved lydhørhed, anerkendelse og så lige det at få en hestesko fra andre.
Annette Bjergfeldt

Jeg fortælleren i Mr. Saitos Rejsebiograf er Lita, som sammen med sin mor Fabiola flygter fra Argentina. De ender helt oppe på den vindblæste ø Upper Puffin i Canada. De bliver langsomt en del af øens forunderlige liv. Fabiola sælger waders og træsko i den lokale skibsproviant, og de får et værelse på sømandshjemmet Betlehem, hvor et udsædvanligt farverigt persongalleri udfolder sig. Lita bliver venner med værtsparrets døve datter, Oona. Da mr. Saito ankommer til øen med film, bliver pigernes fantasi for alvor vakt til live.

Det er Annette Bjergfeldt, der har skrevet Mr. Saitos Rejsebiograf. Det er en finurlig fabulerende fortælling om livsvilje, hjerterytmer og kaos i kahytten. Om søpapegøjer, en undulat med gyldne vinger og kærlighed. Om at blive set, anerkendt og få en hestesko af andre.

Har du læst Højsangen fra Palermovej vil du ikke blive skuffet. Og er du til lydbøger, er det dygtige Githa Lehrmann, der er oplæser – heller ikke dét bliver man skuffet over.

Rating: 5 out of 5.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *