Sproget forandrer sig

Jeg græmmes over mange af de nye udtryk, der er begyndt at dukke op.

Det ligner at
NEJ, det gør det godt nok ikke. Det ligner at er noget små børn siger, fordi de ikke ved bedre. Du kan sige: Det ligner en elefant. Du kan også sige: Det ser ud, som om det er en elefant. men du kan simpelthen ikke sige: Det ligner, at det er en elefant.

Det skal nok vinde indpas og blive noget også jeg vænner mig til.

Om cirka 30 år.

Noget andet er de deciderede fejl, som også er blevet en del af sproget og som jeg ikke håber bliver acceptable blot fordi mange bruger dem.

Donald Trump afholdte vælgermøde.
NEJ, det gjorde han ikke, han afholdt vælgermøde

Der er massere af vand.
NEJ, der er masser af vand.

Selvskab og jeg er nød til er også blandt mine yndlingsaversioner.

Og så har jeg slet ikke nævnt hvems, som dukkede op i TV2s søndagsfilm.

Noget er på vej ind og andet på vej ud.

Sjuft, snu, pule, cowboybukser, brystholder, bolle (forsvandt vist sammen med kollektiverne), charlatan, storartet og le er nogle af de ord, som har været en del af vores vokalbularium, men som nu er på vej på efterløn… ligesom os der bruger dem!

9 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *