For og imod

Hals er delt i to når det kommer til de to mastodonter, der de sidste 7 år har ligget til kaj i Hals.

Isbjørn og Danbjørn.

Den ene del af byen mener, at de er en øjenbæ, som kun alt for langsomt kan bliver fjernet, den anden at de er blevet byens vartegn og skal blive liggende.

Blandt førstnævnte er forpersonerne for Hals samråd og (tror jeg) erhvervsforeningen. Det er også dem, der har udtalt sig til pressen, som derfor har fået det indtryk, at ALLE i Hals ønsker de to isbrydere fjernet. Sådan er det langt fra, og jeg vil faktisk gerne være fri for at de to forpersoner inkluderer mig i deres holdninger.

Jeg forstår nu godt beslutningen. Selvom det kunne have været en fantastisk attraktion, hvis bare en af dem kunne blive liggende, så er det alt for omfattende og dyrt at åbne dem for publikum.

Isbryderne blev taget ud af tjeneste i 2013, og Forsvaret – der indtil for nylig ejede skibene – forsøgte at få dem solgt til den nette sum af 30 millioner kroner. 

I 2016 blev de sejlet til Hals, og i 2020 opgav Staten og Forsvaret at finde en ny køber, der ville sejle med skibene.

Siden har de ligget i Hals og først nu er de blevet solgt til skrot og skal slæbes til Esbjerg.

Når der sker noget på havnen trækker det folk af huse, men de kommer til at vente længe (i deres biler som de nødigt står ud af). Danbjørn skulle være på vej til Esbjerg allerede, men forberedelserne ser ud til at trække ud og kommer måske først fra Hals i morgen tidlig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *