Regan Vest

Motorvejen går i en stor bue uden om Rold Skov og det er der en særlig grund til.

Inde i Rold Skov ligger nemlig bunkeranlægget Regan Vest. Bunkeren blev i al hemmelighed bygget under Den Kolde Krig i 1960erne med det formål, at Danmark skulle kunne drives derfra, hvis atomkrigen brød ud. Her er plads til regenten, læger, politi, presse og diverse ministerier.

Under planlægningen af den kommende nordjyske motorvej opdagede man, at den ville løbe nærmest direkte hen over bunkeren. En motorvej ovenpå Regan Vest ville både spolere anlæggets hemmeligholdelse og dets strategiske beliggenhed langt væk fra større vejanlæg, så et diktat fra højeste sted resulterede i et større sving på E45.

Indgangen til anlægget ligger bag et anonymt udseende en families hus

I 2003 blev det besluttet at lægge Regan Vest i dvaletilstand og bunkeren blev endeligt taget ud af beredskabet i 2012. I 2014 overgik bunkeren til Nordjyllands Historiske Museum og i år er den blevet åbnet for offentligheden. Eller sådan da. Man skal booke billet for at besøge stedet og man skal være ude i god tid. Pt. skal man vente til juli/august for at få en billet til en guidet tur rundt i det 5.500 kvadratmeter store anlæg.

Jeg har booket min billet og vil se frem til en søndag under jorden. Engang i august.

2 Comments

 • Helle

  Uh hvor det lyder spændene med en guidet tur i Regan Vest. Jeg har lige læst en sindsyg spændene krimi om Manus Albino, og det forgår noget af handlingen netop der, så det kunne jeg godt tænke mig at se. Men bor på Sjælland, så jeg kommer ikke bare lige på de kanter.

  • Mette

   Ferien må gå til Nordjylland – vi har meget at byde på: Regan Vest, Vesterhavet, Cold Hawaii, Skagen…

   Manus Albino er et nyt ‘navn’ for mig. Jeg kan se bøgerne er på Mofibo, så dem skal jeg havet tjekket ud. Tak 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *