Pelé, Paven og ‘pigen’

– det er nogle af de store vi har mistet inden for kort tid.

Lise Nørgaard havde ellers set frem til at fejre sine tvillingedøtres 80 års fødselsdag i februar… det vidner lidt om at man har levet et langt liv.

Og fantastisk liv tror jeg.

Allerede i 1940’erne gjorde hun op med de kønsrollemønstre, som de fleste andre kvinder på den tid levede under… ægteskabet og den hjemmegående husmor. Vi skal vel næsten 30 år længere frem før det blev almindeligt at kvinder kæmpede for egne rettigheder.

Det er mange år siden jeg har læst ‘Kun en pige´, så det var nærliggende at hente den til et genlyt på Mofibo.

Historien er både levende og fængslende.

Lydbogen er fra 2006 og selvom om det lyder som om det var i går, så kan man sagtens høre at sproget har ændret sig. Det er Puk Schaufuss der læser og det er meget højtideligt. Jeg er sådan lidt ambivalent for på den ene side passer det ret godt til historien og til tiden hvor bogen er skrevet og på den anden side, så virker det i dag lidt kunstigt.

Jeg er snart færdig, så mere har det ikke generet mig 🙂

2 Comments

  • Karin

    Det er store personligheder. R.I.P.

    Jeg har bøgerne stående i bogreolen, gemt fra dengang de blev udgivet, de kommer fra min farmor. Vi var 2 i kusineflokken der begge udtrygte os højlydt om kvinders rettigheder/ligestilling, vi begyndte begge i en meget tidlig alder, derfor tænker jeg den anden kusine også har de 2 bøger i bogreolen. Når du er færdig med kun en pige, så synes jeg De sendte en dame vil være en god efterfølger.

    • Mette

      Jeg har også begge bøger i reolen og har læst begge for mange år siden. I dag foretrækker jeg lydbøger og jeg kan se at ‘De sendte en dame’ også er indlæst.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *