Den koldeste morgen i 100 år

Minus 13 grader stod termometret på da jeg gik med hundene til morgen. Det var så koldt at kulden snappede i næsehårene og sprinklervæsken på iGo var frosset til is.

Måske er det en anelse for tidligt, at staten vil sælge de to isbrydere, der ligger i Hals – som man kan se i forgrunden er havnen ved at fryse til.

De små fugle fryser også. Og sulter. Jeg har nogle få fugle, som dagligt besøger min beskedne streetfood biks i gårdhaven. En flok solsorte, som bruger tid på at skændes om pladsen, en lille gruppe gråspurve som kaster om sig med maden, to musvitter, to blåmejser og en enkelt rødkælk.

Sidstnævnte hoppede lidt fortvivlet rundt på vandskålens is indtil en solsort hjalp med at prikke hul. De er glade for vandet, men det er lidt en udfordring at holde det isfrit.

Selv er jeg blevet ramt af en af vinterens irriterende gener… jeg hoster og hoster og hoster, så jeg har helt ondt i bronkierne. En helt tør hoste, som holder mig vågen om natten og slider på energien om dagen. Jeg er ved at blive sindssyg af at hoste.

One Comment

  • Catarina

    Lækkert billede fra havene Mette. Vi havde det også koldt, dog 5 grader varmere end hos dig i Hals. Jeg vil 100 gange helre have sådan noget vejr, end regn og gråvejr, så jeg har nydt det, – på altanen 😉
    Hvor irriterende med sådan en hoste, jeg håber ikke den udvikler sig til noget værre. God bedring og god weeken.. 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *