Fra Mac til Surface

I en årrække har jeg kørt Apple MacBook Pro 15.4″ på hjemmefronten.

Både med fornøjelse (det ér en lækker maskine) og udfordringer.

Først måtte jeg benytte mig af Apples serviceprogram for at få skiftet butterfly-tastaturet, som de har vedkendt sig havde nogle fejl. Det var en gratis omgang.

Så svulmende batteriet op. Det måtte skiftes på egen regning.

Og her sidst oplever jeg, at skærmen går i sort når den bliver lukket op i en vinkel over 45 grader… hvilket gør det lidt svært at arbejde på den.

Det er også en kendt fejl – så kendt at den har fået et navn: #flexgate. Kablet, der forbinder skærmen til maskinen er for kort og efter et antal bevægelser med skærmen går det i stykker. Et skærmskifte på min model koster kr. 5995. Der er ikke fra Apples side lavet et Serviceprogram på MacBook Proen selvom om rigtig mange oplever præcis denne fejl.

Maskinen er 4 år gammel og har kostet spidsen af en jetjager. Jeg er altså ikke imponeret af det byggetekniske og har ikke lyst til at ofre kr. 21.000-22.000 på en ny, så jeg har i stedet lånt en Microsoft Surface på jobbet for at se om det kunne være et alternativ. Et ‘billigt’ alternativ.

Foreløbig tegner det godt.

Det er en lille let maskine med en fin og klar skærm. Lidt mindre end Mac’en, men det kan jeg leve med, hvis den ellers ikke har alle de børnesygdomme.

Den skal stå sin prøve de næste dage, når jeg hiver et antal fotos ind i den, som skal bearbejdes.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *