Annas sang

Benjamin Koppel er mest kendt som musiker og som medlem af den meget musikalske Koppel familie, men som så mang andre fik også han tid under corona-epidemien til at arbejde med andet end musikken og han skrev sine jødiske bedsteforældres historie.

Historien tager sit udgangspunkt i København i 1930’erne, hvor den jødiske familie, Koppelmann, bor. Den viljestærke og meget traditionsbundne mor Bruche og faren, skrædderen Yitzak lever efter de traditionelle jødiske regler. Deres fire sønner forkaster de jødiske kvinder, som ægteskabsmægleren Mendel Fusgeyer, finder til dem – til mor Bruches store fortvivelse – og til sidst er der kun det yngste barn, datteren Hannah, tilbage til at redde familiens ære. Men det kræver, at hun både ofrer sin lovende musikalske karriere, sin danske kærlighed og sit fædreland.

Annas Sang er en vidunderlig bog om hverdagen i en stor, musikalsk jødisk familie, men også en fortælling om 100 års undertrykkelse af en kvinde, der må opgive så meget for traditioner og familie.

Lydbogen er oplæst af Iben Hjejle – også det var en fornøjelse.

⭐⭐⭐⭐⭐

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *