Peacock

Da Nanna i sin tid skulle døbes efterlyste vi familiens dåbskjole, som var så gammel, at min far også var døbt i den. Min farmor kunne fortælle, at den var forsvundet hos en af mine kusiner og aldrig var dukket op igen.

Enden blev, at jeg selv syede en kjole, som både Nanna og min nieces datter Sofie efterfølgende er døbt i. Den er lavet i broderi anglaise og dertil har jeg syet den fineste lille kviltede satin vest og kyse.

Vest og kyse er nok en smule outdated – i hvert fald har jeg aftalt med Nanna, at vi fornyer kjolen med en lille strikket cardigan og kyse i et fint peacock mønster.

Jeg er i fuld gang selvom den først skal bruges i sensommeren. Mønstret er fra Lene Holm Samsø’s Børnestrik – mere kærlighed på pinde. Da jeg så den tænkte jeg, at det måske oversteg mine evner, men det er langt enklere end det ser ud.

Bogen indeholder de fineste mønsterstrikkede sweatre, cardigans, kjoler og bluser og jeg er ikke i tvivl om, at jeg kommer til at strikke mange af dem de kommende år.

Nu skal det ikke være baby-/børnestrik det hele. Der er også garn på vej til en trøje til mig selv. ‘Ruterdama’ hedder mønstret og garnet er Rauma Finull i den fineste melerede lilla farve, som vil passe smukt over mine blomstrede kjoler.

Men først bestillingsopgaven.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *